Marinuota skumbrė yra mėgstamiausia žuvis žiemą. Kad ji būtų tikrai skani ir naudinga, reikia paruošti gerą marinatą. Žuvis turi stovėti joje vieną dieną, kad įsisavintų prieskonių aromatą ir skonį.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Kategorija: | Žuvies patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Geriausia imti šaldytą skumbrę, nes ją lengva išvalyti.
2. Nupjaukite žuvies galvą, išdarinėkite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
3. Įdėkite juos į kiaurasamtį, kad nutekėtų vandens perteklius.
4. Tada sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir užvirinkite šį skystį.
5. Marinatą atvėsinkite, tris svogūnus supjaustykite žiedais.
6. Dėkite žuvį į indą sluoksniais: sluoksnis svogūnų, sluoksnis skumbrės, sluoksnis svogūnų, sluoksnis skumbrės.
7. Visa tai užpilkite marinatu ir hermetiškai uždarykite dangtį.
8. Įdėkite į šaldytuvą parai.
2. Nupjaukite žuvies galvą, išdarinėkite, nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
3. Įdėkite juos į kiaurasamtį, kad nutekėtų vandens perteklius.
4. Tada sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir užvirinkite šį skystį.
5. Marinatą atvėsinkite, tris svogūnus supjaustykite žiedais.
6. Dėkite žuvį į indą sluoksniais: sluoksnis svogūnų, sluoksnis skumbrės, sluoksnis svogūnų, sluoksnis skumbrės.
7. Visa tai užpilkite marinatu ir hermetiškai uždarykite dangtį.
8. Įdėkite į šaldytuvą parai.
Ingredientai
* Skumbrė 1 kg
* Vanduo 1 stiklinė
* Druska 0,5 a. š.
* Cukrus 2 v. š.
* Actas 1 a. š.
* Aliejus 1 a. š.
* Pipirų žirneliai 7 vnt
* Lauro lapas 4 vnt
* Gvazdikėliai 4-5 vnt
* Svogūnai 3 vnt
* Vanduo 1 stiklinė
* Druska 0,5 a. š.
* Cukrus 2 v. š.
* Actas 1 a. š.
* Aliejus 1 a. š.
* Pipirų žirneliai 7 vnt
* Lauro lapas 4 vnt
* Gvazdikėliai 4-5 vnt
* Svogūnai 3 vnt
Siųsti atsiliepimą
Mindaugas Bružas
2022-11-09 12:55
Taip, valgyti žalią. O silkę kaip valgote?
?
2022-11-08 11:43
Tai cia zalia valgyti?