Avižiniai sausainiai

Juose mažai miltų, todėl iškepę jie būna traškūs. Razinų galima nedėti. Vietoj jų tinka cinamonas, šokolado gabaliukai.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Sausainiai
Porcijos:40
Paruošimas
1. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.

2. Inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir druską.

3. Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinį ir cukrų. Supilti sviestą, vanilės ekstraktą. Suberti dribsnių ir miltų mišinį. Išmaišyti, kad visi dribsniai būtų drėgni. Įberti razinų ir išmaišyti.

4. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temp. Kepimo popieriumi iškloti kepimo skardas.

5. Formuoti sausainius: vienam sausainiui paimti apie 2/3 valg. š. tešlos. Padėti ant skardos ir suformuoti apvalų sausainį.

6. Kepti apie 9-12 min.
Ingredientai
* 2 st. (190 g) vidutinio stambumo avižinių dribsnių
* 1 kiaušinio (M dydžio)
* 3 valg. š. (30 g) kvietinių miltų
* 100 g sviesto
* 2/3 st. (120 g) cukraus
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* vanilės ekstrakto
* žiupsnelio druskos
* 1/3 st. razinų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button