Blyneliai su maskarpone ir ant grotelių keptais abrikosais

Blynai yra kiekvieno smaližiaus svajonė. Jūsų dėmesiui pateikiame šio klasikinio prancūziško deserto su maskarponės kremu ir ant grotelių keptais abrikosais receptą.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Blynai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:1
Paruošimas
1. Blynų tešlą sumaišykite su cukraus pudra ir druska, supilkite pieną ir šiek tiek plaktus kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite visus miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Lengviausias būdas išmaišyti vientisą tešlą be gumuliukų - naudoti planetinį maišytuvą, jei jo neturite, tinka rankinis maišytuvas, maišytuvas su plakiklio priedais arba plaktuvas.

2. Iškepkite plonus blynelius ant nepridegančios blynų keptuvės iš abiejų pusių, uždenkite dangčiu arba folija ir palikite juos 10 minučių "pailsėti".

3. Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra, tada atsargiai įmaišykite maskarponę ir vanilinį cukrų. Rezultatas turėtų būti vientisas kremas, tirštos grietinės konsistencijos.

4. Atskirkite abrikosus nuo sėklų, supjaustykite į 4 dalis ir kepkite ant sauso grilio po 2 minutes.

5. Sviesto kremą sukrėskite į blynus, kad susidarytų vokai, ir aštriu peiliu perpjaukite juos per pusę.

6. Supjaustytus kreminius blynus sudėkite į lėkštę, papuoškite ant viršaus keptais abrikosais ir lengvai apšlakstykite medumi. Jei medus nepakankamai skystas, galite jį 30 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Ingredientai
* Kiaušinis - 4 vnt.
* Pienas - 700 ml
* Kremas - 200 ml
* Cukraus milteliai - 60 gr.
* Druska - 1 šaukštelis
* Augalinis aliejus - 2 šaukštai
* Miltai - 240 gr.
* Kremas ir užpilas (1 porcijai):
* Maskarponė - 70 gr.
* Plakamasis grietinėlė 33% - 50 ml
* Cukraus milteliai - 15 gr.
* Cukrus su natūralia vanile - 5 gr.
* Abrikosas - 1 vnt.
* Medus - 10 gr.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Back to top button