Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Braškių pyragas: mėgstamiausias vasaros desertas

Braškių pyragas - švelnaus pyrago receptas su švelniu grietinės įdaru ir uogomis - kas dar gali būti geriau karštos vasaros vakarą?

Pagaminsite per:75 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:8
Paruošimas
1. Pirmiausia paruoškite darbo stalą ir ingredientus: iš anksto ištraukite juos iš šaldytuvo, kad pasiektų kambario temperatūrą.

2. Tešlai ruošti dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą ir cukrų.

3. Supilkite grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite miltus: persijokite juos kartu su kepimo milteliais ir druska; pradėkite maišyti mentele dubenyje ir toliau minkykite ant stalo paviršiaus.

4. Pirmiausia rekomenduoju įberti apie 180 g miltų, o paskui, jei reikia, įberti dar vieną šaukštą. Turėtumėte gauti labai minkštą ir elastingą masę, kuri nelimpa prie rankų. Palikite tešlą pailsėti 5 minutes.

5. Tuo tarpu paruoškite braškes: kiekvieną uogą supjaustykite 3-4 skiltelėmis. Šiam receptui rinkitės kietas, o ne minkštas braškes - svarbu, kad kepdamos jos per daug neišsiskleistų.

6. Dabar grįžkite prie tešlos - paskirstykite ją ant kepimo formos dugno ir šonų.

7. Tada ant formos dugno sluoksniu sudėkite braškes. Jei manote, kad uogos per daug vandeningos, galite jas pabarstyti trupučiu kukurūzų krakmolo.

8. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi (arba vanilės ekstraktu) ir žiupsneliu druskos.

9. Suberkite miltus, grietinę ir plakite iki vientisos masės.

10. Ant braškių sluoksnio supilkite skystą įdarą ir įsitikinkite, kad gerai padengėte visas uogų skilteles.

11. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių - pyragas gali šiek tiek svyruoti viduryje, tai normalu.

12. Leiskite braškių pyragui visiškai atvėsti, tada 3-5 valandas atšaldykite šaldytuve - tada jo konsistencija taps dar švelnesnė ir kreminė.

13. Mėgaukitės pyrago gabalėliu su puodeliu juodosios arbatos.

14. Gero apetito!
Ingredientai
* Braškių pyragui pagaminti reikės:
* 200 g paprastų miltų;
* 100 g grietinės (20-30 proc. riebumo);
* 100 g sviesto;
* 1 šaukštelis kepimo miltelių;
* 1 valgomasis šaukštas cukraus;
* 1/3 šaukštelio druskos.
* Įdarui:
* 350 g grietinės (25-35 proc. riebumo);
* 300-400 g šviežių braškių;
* 2 kiaušiniai;
* 2 šaukštus miltų;
* 100 g cukraus;
* 1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba ekstrakto);
* 1/3 šaukštelio druskos.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai