Labai lengvas braškių uogienės receptas! Paruoškite uogas žiemai. Ši uogienė puikiai tinka prie blynų, lietinių ar tiesiog ant batono.
Pagaminsite per: | 150 min. |
Paruošimas
1. Nuvalykite ir nuplaukite braškes. Jas užpilkite cukrumi ir palikite porą valandų pastovėti kambario temperatūroje arba per naktį šaldytuve. Po šio laiko daugiau nei pusę cukraus ištirps ir pavirs sirupu.
2. Į didelį puodą supilkite braškes su cukrumi ir sirupu. Užvirkite nuolat maišydami. Kai užvirs, sumažinkite ugnį. Uogienę virkite apie 40 minučių. Tuomet susmulkinkite uogienę trintuvu.
3. Įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 20-30 minučių, nuolat maišydami.
4. Supilkite į švarius sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais.
5. Palikite atvėsti.
2. Į didelį puodą supilkite braškes su cukrumi ir sirupu. Užvirkite nuolat maišydami. Kai užvirs, sumažinkite ugnį. Uogienę virkite apie 40 minučių. Tuomet susmulkinkite uogienę trintuvu.
3. Įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 20-30 minučių, nuolat maišydami.
4. Supilkite į švarius sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais.
5. Palikite atvėsti.
Ingredientai
* Šviežios braškės 2 kg
* Cukraus 1250 g
* Citrina 1 vnt
* Cukraus 1250 g
* Citrina 1 vnt
Siųsti atsiliepimą