Citrininiai – imbieriniai keksiukai

Šie keksiukai nustebins ryškiu citrininiu skoniu bei švelniomis imbiero užuominomis, todėl patiks tiek klasikinio skonio mėgėjams, tiek siekiantiems naujų pojūčių maisto ragavimo procese.

Pagaminsite per:40 min.
Paruošimas
1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Nutarkuokite citrinos žievelę. Imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Į maišytuvo dubenį sudėkite žieveles, imbierą ir ketvirtadalį puodelio cukraus, įpilkite pusę jogurto tūrio ir sumaišykite iki vientisos masės.

3. Į purią masę įdėkite minkštą sviestą su likusiu cukrumi. Įmaišykite kiaušinius po vieną, įspauskite citrinos sultis, viską gerai sumaišykite. Turėtų gautis tiršta tešla.

4. Tešlą sudedame į keksiukų formeles, dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame 20-25 minutes iki kol keksiukai taps auksinės spalvos.
Ingredientai
kvietiniai miltai: 450 gramų
dideli kiaušiniai: 2 vnt
cukrus: 180 gramų
natūralus jogurtas: 300 ml
didelė citrina: 1 vnt
sviestas: 200 gramų
4 cm šviežio imbiero šaknies
kepimo milteliai: 2 šaukštelių
druska: 1/2 šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button