Citrinų sūrio pyragas su kedro riešutais - skanus, aromatingas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam desertui, be to, toks pyragas papuoš jūsų šeimos arbatos vakarėlį.
Pagaminsite per: | 50 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Susmulkinkite sviestą ir įmaišykite į miltus. Jei sunku minkyti, įpilkite 2 šaukštus šalto vandens. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į foliją ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įdėkite tešlą į indą ir išlyginkite rankomis, kad susiformuotų kraštas. Uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitę. Po 10 minučių išimkite tešlą, nuimkite kepimo popierių ir palikite atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite rikotą ir cukraus pudrą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir įmaišykite į sūrį.
4. Iš citrinų išspauskite sultis. Apšlakstykite dubenyje esančią želatiną citrinos sultimis ir palikite 5 minutėms išbrinkti. Tada ištirpinkite želatiną citrinos sultyse vandens vonelėje (galite kaitinti mikrobangų krosnelėje 40 sekundžių ir greitai išmaišyti).
5. Nuolat plakdami įmaišykite citrinos kisielių į kiaušinių ir sūrio mišinį.
6. Išplakite grietinėlę iki minkštos masės ir atsargiai įmaišykite į rikotą.
7. Išplakite likusius baltymus iki standžių putų ir taip pat įmaišykite į grietinėlę.
8. Atvėsusią tešlą apibarstykite sūrio mišiniu, pabarstykite skrudintais kedro riešutais ir šaukštu lengvai panardinkite į kremą. Išlyginkite.
9. Palikite šaldytuve bent 4 valandoms sustingti.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įdėkite tešlą į indą ir išlyginkite rankomis, kad susiformuotų kraštas. Uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitę. Po 10 minučių išimkite tešlą, nuimkite kepimo popierių ir palikite atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite rikotą ir cukraus pudrą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir įmaišykite į sūrį.
4. Iš citrinų išspauskite sultis. Apšlakstykite dubenyje esančią želatiną citrinos sultimis ir palikite 5 minutėms išbrinkti. Tada ištirpinkite želatiną citrinos sultyse vandens vonelėje (galite kaitinti mikrobangų krosnelėje 40 sekundžių ir greitai išmaišyti).
5. Nuolat plakdami įmaišykite citrinos kisielių į kiaušinių ir sūrio mišinį.
6. Išplakite grietinėlę iki minkštos masės ir atsargiai įmaišykite į rikotą.
7. Išplakite likusius baltymus iki standžių putų ir taip pat įmaišykite į grietinėlę.
8. Atvėsusią tešlą apibarstykite sūrio mišiniu, pabarstykite skrudintais kedro riešutais ir šaukštu lengvai panardinkite į kremą. Išlyginkite.
9. Palikite šaldytuve bent 4 valandoms sustingti.
Ingredientai
* Kvietiniai miltai - 300 gr;
* Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
* Druska - žiupsnelis;
* Cukrus - 140 gr;
* Sviestas - 160 gr;
* Citrina - 2 vnt;
* Ricotta sūris - 500 gr;
* Želatina - 10 gr;
* Cukraus milteliai - 50 gr;
* Kiaušinis - 2 vnt;
* Kreminis 30 % kremas - 140 ml;
* Skrudintų kedro riešutų - pusė puodelio.
* Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
* Druska - žiupsnelis;
* Cukrus - 140 gr;
* Sviestas - 160 gr;
* Citrina - 2 vnt;
* Ricotta sūris - 500 gr;
* Želatina - 10 gr;
* Cukraus milteliai - 50 gr;
* Kiaušinis - 2 vnt;
* Kreminis 30 % kremas - 140 ml;
* Skrudintų kedro riešutų - pusė puodelio.
Siųsti atsiliepimą