Tai tikras ezotiško skonio desertas 'Creme brulee'. Dėl vaisių tyrės, šis desertas yra mažiau kaloringas, nei klasikinis prancūziškas 'Creme brulee'. Siūlome pasigaminti namuose, garantuojame kad jums patiks!
Pagaminsite per: | 50 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Mangą nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
2. Sumalkite trintuvu kol gausite tyrę.
3. Į tyrę įdėkite atskirtus kiaušinių trynius bei supilkite viską sutrindami per sietelį į atskirą indą. Įpilkite cukraus ir grietinėlės. Sumaišykite.
4. Gautą masę supilkite į karščiui atsparius nedidelius indelius.
5. Supilkite verdantį vandenį į didelę formą, kad vanduo apsemtų pusę sudėliotų indelių. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepkite apie 30-35 minutes, kol kremas sustiprės. Išimkite iš formos indelius ir pilnai atvėsinkite padėję ant spintelės. Tada indelius su 'Creme brulee' padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-5 valandoms.
6. Prieš patiekdami, paviršių pabarstykite cukrumi (1 šaukštelis vienai porcijai) ir karamelizuokite degikliu.
2. Sumalkite trintuvu kol gausite tyrę.
3. Į tyrę įdėkite atskirtus kiaušinių trynius bei supilkite viską sutrindami per sietelį į atskirą indą. Įpilkite cukraus ir grietinėlės. Sumaišykite.
4. Gautą masę supilkite į karščiui atsparius nedidelius indelius.
5. Supilkite verdantį vandenį į didelę formą, kad vanduo apsemtų pusę sudėliotų indelių. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepkite apie 30-35 minutes, kol kremas sustiprės. Išimkite iš formos indelius ir pilnai atvėsinkite padėję ant spintelės. Tada indelius su 'Creme brulee' padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-5 valandoms.
6. Prieš patiekdami, paviršių pabarstykite cukrumi (1 šaukštelis vienai porcijai) ir karamelizuokite degikliu.
Ingredientai
* Mangų 200 g
* Kiaušinių trynių 6 vnt
* Grietinėlė 33 proc. riebumo 400 ml
* Cukraus 100 g
* Cukraus apibarstymui 30 g
* Kiaušinių trynių 6 vnt
* Grietinėlė 33 proc. riebumo 400 ml
* Cukraus 100 g
* Cukraus apibarstymui 30 g
Siųsti atsiliepimą