Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Garsiausių prancūziškų pusryčių receptas (omletas)

Šį omletą XIX amžiuje išrado Annette Poulard, gyvenusi Prancūzijai priklausančioje Mont-Saint-Michel saloje. Ji nusprendė atidaryti viešbutį, kuriame norėjo priimti keliautojus, taip pat pavaišinti juos skaniu maistu. Pasak legendos, receptą jai pasiūlė vienas iš viešbučio svečių – parodė, kaip greitai išvirti kiaušinius. Omletas pasirodė toks skanus ir maistingas, kad netrukus išgarsėjo visame mieste, o vėliau ir visoje Prancūzijoje.

Pagaminsite per:10 min.
Kategorija:Apkepai
Virtuvė:Prancūzų
Porcijos:2
Paruošimo būdas:Kepimas
Paruošimas
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sudėkite į šaltą, švarų ir sausą dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Plakite mikseriu iki standžių putų, o trynius šiek tiek išplakite su pienu iki vientisos masės.

2. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją gabalėliu sviesto, sumažinkite ugnį iki minimumo ir supilkite trynius, paskirstydami juos per visą keptuvės paviršių.

3. Kai tryniai šiek tiek sustings, ant jų mentele sudėkite išplaktus baltymus ir tolygiai paskirstykite paviršių. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes.

4. Iš pradžių jūsų omletas labai pakils, bet nuėmus dangtelį jis sukris. Taip ir turi būti.

5. Jei mentelė dar limpa, omletą reiktų šiek tiek ilgiau palaikyti keptuvėje. Jei neprilimpa, išimkite.

6. Omletas dažniausiai patiekiamas perpjaunant jį per pusę ir dedant dalis vieną ant kitos taip, kad ant viršaus būtų trynys.
Ingredientai
* vištų kiaušiniai - 5 vnt
* pienas/grietinėlė - 2 v. š.
* druskos pagal skonį
* sviesto
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *