Grill bulvių plokštainis – kugelis

Bulvių plokštainis - Kugelis - tradicinis lietuviškas patiekalas. Tik šį kartą keptas grilyje! Su dūmo prieskoniu :)

Pagaminsite per:180 min.
Porcijos:10
Paruošimas
1. Nuluptas bulves sutarkuojame su svogūnais.

2. Lengvai išplakame kiaušinius ir įmaišome į tarkių masę.

3. Pieną pakaitiname iki užvirimo, į jį sudedame grietinę, permaišome ir užpilame ant tarkių masės. Viską pagardiname druska, pipirais, įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto.

4. Masę pilame į ketaus puodą išteptą aliejumi.

5. Įkaitiname grilį iki 150 C. ir ant grotelių statome puodą uždengtą dangčiu. Kepame ant netiesioginės ugnies naudodami laikiklį.

6. Po dviejų valandų kepimo nuimame dangtį ir kepame dar valandą laiko. Kol kugelis kepa pasigaminkite padažą.

7. Supjaustykite kubeliais šoninę ir svogūnus. Keptuvėje apkepkite šoninės kubelius, vėliau suberkite svogūnus, kai jie suminkštės supilkite grietinėlę ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

8. Iškeptą kugelį šaukštu krėskite į lėkštę, apliekite gausiai padažu.
Ingredientai
* 2 kg. bulvių
* 3 kiaušiniai
* 3 šaukštai grietinės
* 0.5l. pieno
* 2 vnt. svogūnai
* druska, pipirai, muskato riešutas
* Padažui:
* 150 gr. sūdytos šoninės
* 2 vnt. svogūnai
* 200 ml. grietinėlės
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button