Iš lavašo galima paruošti daug skanių patiekalų, tačiau papildę šį ingredientą keliais gardžiais produktais, galite gauti puikų šventinį užkandį, kuris papuoš ir Kūčių, ir Šv. Kalėdų stalą.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Kategorija: | Užkandžiai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Pirmiausia turite paruošti visus ingredientus. Smulkiai supjaustykite krapus, daržovių skustuku supjaustykite šviežius agurkus plonomis juostelėmis. Jei tokio įrankio nėra, naudosime aštrų peilį. Patartina rinktis agurkus su mažiausiai sėklų.
2. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Iš karto galite nusipirkti jau supjaustytą filė – sutaupysite laiko.
3. Sumaišykite tepamą varškę, grietinę ir krapus. Šia mase patepkite lavašą, išdėliokite žuvį, po to – agurko juosteles, atsargiai susukite lavašą į ritinį ir supjaustykite porcijomis. Patartina tai padaryti prieš patiekiant.
2. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais. Iš karto galite nusipirkti jau supjaustytą filė – sutaupysite laiko.
3. Sumaišykite tepamą varškę, grietinę ir krapus. Šia mase patepkite lavašą, išdėliokite žuvį, po to – agurko juosteles, atsargiai susukite lavašą į ritinį ir supjaustykite porcijomis. Patartina tai padaryti prieš patiekiant.
Ingredientai
* Lavašo paplotėliai - 1 vnt;
* Lengvai sūdyta raudona žuvis (lašiša, upėtakis ir kt.) - 200 g;
* Švieži agurkai - 400 g;
* Tepamas varškės sūris - 150 g;
* Grietinė, arba graikiškas jogurtas - 60 g;
* Krapų.
* Lengvai sūdyta raudona žuvis (lašiša, upėtakis ir kt.) - 200 g;
* Švieži agurkai - 400 g;
* Tepamas varškės sūris - 150 g;
* Grietinė, arba graikiškas jogurtas - 60 g;
* Krapų.
Siųsti atsiliepimą