Imbieriniai sausainiai yra ne tik labai populiarūs Anglijoje, kur jie yra kilę, bet ir Lietuvoje. Ypač Šv. Kalėdoms. Imbieriniai sausainiai taip pat labai tinka prie kavos ar arbatos.
Pagaminsite per: | 53 min. |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite imbierą. Gerai nuplaukite citriną ir įtrinkite šiek tiek žievelės.
2. Sumaišykite minkštą margariną su cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, imbierą ir citrinos žievelę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
3. Rankomis suformuokite rutulius (apie 2,5 cm skersmens) ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami šiek tiek vietos vieną nuo kito. Sausainius šiek tiek paspauskite, kad susiplotų.
4. Orkaitę nustatykite iki 170 ° C, skardą su sausainiais įdėkite ant vidurinės sekcijos. Kepkite 13 minučių, tada išimkite imbierinius sausainius iš kepimo skardos ir palikite atvėsti.
2. Sumaišykite minkštą margariną su cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, imbierą ir citrinos žievelę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
3. Rankomis suformuokite rutulius (apie 2,5 cm skersmens) ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami šiek tiek vietos vieną nuo kito. Sausainius šiek tiek paspauskite, kad susiplotų.
4. Orkaitę nustatykite iki 170 ° C, skardą su sausainiais įdėkite ant vidurinės sekcijos. Kepkite 13 minučių, tada išimkite imbierinius sausainius iš kepimo skardos ir palikite atvėsti.
Ingredientai
* 15 g šv. imbiero ( arba imbiero miltelių)
* 1 citrinos
* 220 g margarino
* 150 g rudojo cukranendrių cukraus
* 350 g speltos miltų
* 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
* 1 citrinos
* 220 g margarino
* 150 g rudojo cukranendrių cukraus
* 350 g speltos miltų
* 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
Siųsti atsiliepimą