Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai yra ne tik labai populiarūs Anglijoje, kur jie yra kilę, bet ir Lietuvoje. Ypač Šv. Kalėdoms. Imbieriniai sausainiai taip pat labai tinka prie kavos ar arbatos.

Pagaminsite per:53 min.
Porcijos:1
Paruošimas
1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite imbierą. Gerai nuplaukite citriną ir įtrinkite šiek tiek žievelės.

2. Sumaišykite minkštą margariną su cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, imbierą ir citrinos žievelę. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

3. Rankomis suformuokite rutulius (apie 2,5 cm skersmens) ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami šiek tiek vietos vieną nuo kito. Sausainius šiek tiek paspauskite, kad susiplotų.

4. Orkaitę nustatykite iki 170 ° C, skardą su sausainiais įdėkite ant vidurinės sekcijos. Kepkite 13 minučių, tada išimkite imbierinius sausainius iš kepimo skardos ir palikite atvėsti.
Ingredientai
15 g šv. imbiero ( arba imbiero miltelių)
1 citrinos
220 g margarino
150 g rudojo cukranendrių cukraus
350 g speltos miltų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button