Itališki šokoladiniai pyragėliai

Klasikinis italų virtuvės šefo Maurizio Filistado šokoladiniai pyragėliai.

Pagaminsite per:40 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Itališka
Porcijos:4
Paruošimas
1. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis būtų minkštas.

2. Supjaustykite šokoladą ir ištirpinkite jį vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, maišydami kas 20 sekundžių. Kai šokoladas beveik ištirps, sudėkite į jį susmulkintą sviestą, išmaišykite.

3. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir suberkite miltus.

4. Išplakite baltymus ir palaipsniui, atsargiai maišydami iš apačios į viršų, supilkite į šokolado masę.

5. Vienkartines aliuminio skardas ištepkite sviestu ir jų vidų pabarstykite kakava.

6. Supilkite šokolado masę į formeles ir pašaukite į 180˚C temperatūros orkaitę, kepkite 10-12 minučių.

7. Atsargiai išimkite pyragėlius ir pabarstykite cukraus pudra. Patiekite karštus, geriausia su kava ir kreminiais ledais.
Ingredientai
* Sviestas - 500 g.
* Juodojo kartaus šokolado - 500 gr.
* Miltai - 125 gr.
* Cukrus - 250 gr.
* Kiaušiniai - 13 vienetų.
* Kakava - 100 gr.
* Cukraus pudra (papuošimui)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button