Morkos – labai skani daržovė, kurią galima rasti parduotuvėse bet kuriuo metų laiku. Todėl tai idealus ingredientas marinavimui. Daržovė labai sultinga, malonaus saldaus skonio.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Salotos |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Sutarkuokite morkas. Į paruoštas morkas dedame cukrų ir gerai išspaudžiame rankomis, kad morkos taptų minkštos ir iš jos imtų išsiskirti sultys.
2. Į keptuvę suberkite kalendrą ir pankolį, šiek tiek pašildykite, žiūrėkite, kad nepridegtų, nes tokiu atveju bus jaučiamas kartumas.
3. Išpilkite aliejų ir pašildykite. Neužvirkite.
4. Išjunkite ugnį, išspauskite česnaką.
5. Į morkas supilkite aliejų, įberkite druskos ir obuolių sidro acto.
6. Viską gerai išmaišykite, perkelkite į dubenį su dangčiu.
7. Jei norite, kad morkos pasimarinuotų kuo greičiau, palikite jas kambario temperatūroje. Jei ne, palikite šaldytuve per naktį.
2. Į keptuvę suberkite kalendrą ir pankolį, šiek tiek pašildykite, žiūrėkite, kad nepridegtų, nes tokiu atveju bus jaučiamas kartumas.
3. Išpilkite aliejų ir pašildykite. Neužvirkite.
4. Išjunkite ugnį, išspauskite česnaką.
5. Į morkas supilkite aliejų, įberkite druskos ir obuolių sidro acto.
6. Viską gerai išmaišykite, perkelkite į dubenį su dangčiu.
7. Jei norite, kad morkos pasimarinuotų kuo greičiau, palikite jas kambario temperatūroje. Jei ne, palikite šaldytuve per naktį.
Ingredientai
* morkos - 500 g (jau sutarkuotos)
* kalendra - 4 g
* pankoliai - 4 g
* aliejus - 60 g
* cukrus - 16 g
* druska - 16 g
* obuolių sidro actas - 2 šaukšteliai
* česnakai - 24 g
* karštas padažas – neprivaloma
* kalendra - 4 g
* pankoliai - 4 g
* aliejus - 60 g
* cukrus - 16 g
* druska - 16 g
* obuolių sidro actas - 2 šaukšteliai
* česnakai - 24 g
* karštas padažas – neprivaloma
Siųsti atsiliepimą