Kvapius cukruotus apelsinus lengva paruošti namuose. Galite įdėti juos į troškintuvą arba į Velykų krepšelius. Arba galite tiesiog paskaninti arbata.
Pagaminsite per: | 300 min. |
Kategorija: | Desertai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Nuplaukite apelsinus. Nuskuskite nuo jų odą ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Po to virkite dar 10 minučių. Vandenį nupilkite ir vėl užpilkite šviežiu vandeniu, įpilkite 0,5 šaukštelio druskos ir virkite 10 minučių. Kartokite šį procesą 2-3 kartus, kol kartumas visiškai išnyks.
2. Po to sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų visas skystis. Paimkite puodą storu dugnu, supilkite į jį apelsinų sultis ir cukrų, padėkite ant ugnies. Kai cukrus ištirps, sukratykite apelsinų žieveles ir citrinos sultis.
3. Virkite ant silpnos ugnies, kol visas skystis išgaruos. Žieveles perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 laipsnių temperatūroje 3-4 valandas. Kai apelsinų žievelės atvės, sudėkite juos į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
2. Po to sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų visas skystis. Paimkite puodą storu dugnu, supilkite į jį apelsinų sultis ir cukrų, padėkite ant ugnies. Kai cukrus ištirps, sukratykite apelsinų žieveles ir citrinos sultis.
3. Virkite ant silpnos ugnies, kol visas skystis išgaruos. Žieveles perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 laipsnių temperatūroje 3-4 valandas. Kai apelsinų žievelės atvės, sudėkite juos į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
* 8 didelių apelsinų žievelės
* sūraus vandens
* Sirupui:
* 400 ml apelsinų sulčių,
* 4 valg. š. citrinos sulčių
* 500 g cukraus
* sūraus vandens
* Sirupui:
* 400 ml apelsinų sulčių,
* 4 valg. š. citrinos sulčių
* 500 g cukraus
Siųsti atsiliepimą