Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti kalėdinį pyragą su cukruotais vaisiais: klasikinis receptas

Tradicinis vokiškas kalėdinis pyragas, gaminamas iš riebios mielinės sviestinės tešlos, pagal klasikinį receptą.
Paruošimas
1. Norėdami paruošti skanų keksiuką su cukruotais vaisiais, turite iš anksto paruošti įdarą. Dieną prieš kepimą supjaustykite cukatus – jie turi būti maždaug tokio pat dydžio kaip razinos. Riešutus nuvalome ir taip pat susmulkiname peiliu. Razinas užpilti verdančiu vandeniu, po 5 minučių nupilti vandenį, išdėlioti ant popierinių rankšluosčių.

2. Citriną ir apelsiną nuplauti tekančiu vandeniu, sausai nušluostyti, įtrinti ant trintuvės, kad neliktų žievelės. Taip pat iš apelsino išspaudžiame sultis.

3. Susmulkintus cukatus, riešutus ir razinas dedame į gilų indą, pilame bet kokį alkoholį (konjaką, viskį, romą). Į mišinį įpilkite cukruotų vaisių ir apelsinų sulčių. Palikite kambario temperatūroje maždaug parą.

4. Pyrago su cukruotais vaisiais ir razinomis ruošimo dieną iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros.

5. Dabar paruošime tešlą. Pieną šiek tiek pašildykite ir suberkite šviežias mieles, 2 valg. š. cukraus, 100 g miltų. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje be skersvėjų 15 minučių.

6. Kai mielės pakils ir putos gerokai padidės, suberkite likusį cukrų, druską, kiaušinius, cinamoną ir muskato riešutą. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

7. Tada dviem etapais įpilkite 550 g per sietelį persijotų miltų ir suminkštinto sviesto. Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 2,5 valandos.

8. Cukatus, riešutus ir razinas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų drėgmės perteklių. Pabarstykite juos nedideliu kiekiu miltų ir suberkite į tešlą. Paliekame apie 1 val., o tada suformuojame vieną ar kelis pyragus, dedame į skardą arba į kepimo popieriumi išklotą formą.

9. Pašaukite į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-60 min. Tada ištirpinkite 100 g sviesto, į jį pamirkykite pyrago virš, o ant viršaus pabarstykite cukraus pudra. Šią procedūrą kartojame 3-4 kartus.

10. Kalėdinį pyragą galima supjaustyti ir patiekti iš karto arba suvynioti į kepimo popierių ir foliją – tokioje formoje galima laikyti iki 2 savaičių.
Ingredientai
* šviežios mielės (50 g)
* pienas (200 ml)
* cukrus (100 g)
* kiaušiniai (3 vnt.)
* miltai (600-650 g)
* druska (0,5 šaukštelio)
* sviestas (200 g + 100 g)
* cukruoti vaisiai (200 g)
* riešutai (200 g)
* razinos (200 g)
* vieno apelsino žievelė
* vienos citrinos žievelė
* vieno apelsino sultys
* romas, konjakas arba viskis (300 ml)
* maltas cinamonas (1- 1,5 šaukštelio)
* muskato riešuto (0,5 šaukštelio)
* cukraus pudros (400 g)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *