Spurgos gali būti puiki alternatyva bandelėms. Jos tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Receptas ypatingas tuo, kad spurgos neįsigeria daug aliejaus.
Pagaminsite per: | 120 min. |
Kategorija: | Desertai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Mieles ir cukrų ištirpinkite vandenyje, palikite 10 minučių, kol susidarys putos. Į tešlą įpilkite šilto pieno ir miltų ir išmaišykite. Proceso metu įdėkite minkšto sviesto. Uždenkite tešlą ir palikite 1 valandai šiltoje vietoje. Tešlą reikia išminkyti ir padalinti į dalis, o tada palikti dar 10 minučių.
2. Iš gabalėlių suformuokite spurgas su skylute viduje. Apkepkite spurgas svieste iki auksinės rudos spalvos. Prieš patiekiant jas galima apibarstyti cukraus pudra, apipilti glaistu ar šokoladu. SKANAUS!
2. Iš gabalėlių suformuokite spurgas su skylute viduje. Apkepkite spurgas svieste iki auksinės rudos spalvos. Prieš patiekiant jas galima apibarstyti cukraus pudra, apipilti glaistu ar šokoladu. SKANAUS!
Ingredientai
* šiltas pienas - 200 mililitrų;
* šiltas vanduo - 100 mililitrų;
* sausos mielės - 11 gramų;
* cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
* kiaušinis - 1 vnt;
* sviestas - 1 arbatinis šaukštelis;
* druska - 1 arbatinis šaukštelis;
* miltai - 4-4,5 stiklinės.
* šiltas vanduo - 100 mililitrų;
* sausos mielės - 11 gramų;
* cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
* kiaušinis - 1 vnt;
* sviestas - 1 arbatinis šaukštelis;
* druska - 1 arbatinis šaukštelis;
* miltai - 4-4,5 stiklinės.
Siųsti atsiliepimą