Kalakutiena įdarytų grybų receptas

Siūlau prisiminti senus gerus pievagrybius. Kalakutieną naudokite maltą. Šia mėsą galite pakeisti kita, pavyzdžiui - malta vištiena, kiauliena ar jautiena.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Paruoškite grybus. Kotus išpjaukite, palikite tik grybų kepurėles. Arbatiniu šaukšteliu išimkite dalį minkštimo iš grybo kepurės, palikdami vietos įdarui. Grybų kepurėles padėkite ant kepimui skirtos skardos išklotos sviestiniu popieriumi ir apibarstykite grybus druska.

2. Kalakutieną sudėkite į dubenį, suberkite smulkiai supjaustytus pievagrybių kotelius ir grybų minkštimą, įberkite saldų čili, įpilkite sojų padažą, sudėkite avižinius dribsnius, įmuškite kiaušinį ir, jei reikia, paskaninkite druska.

3. Viską sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Įdarą sudėkite į paruoštas pievagrybių kepurėles.

4. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite 25-30 minučių. Tada ištraukite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl dėkite į orkaitę dar 3–5 minutėms, kol sūris išsilydys.

5. Skanaus.
Ingredientai
Didelių pievagrybių 18 vnt
Maltos kalakutienos 700 g
Kiaušinis 1 vnt
Avižiniai dribsniai 30 g
Tamsaus sojos padažo 3 šaukštai
Saldaus čili padažo 2 šaukštai
Druskos pagal skonį
Pusiau kieto sūrio 50 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button