Šventės ne už kalnų, taigi apgalvoti kokius valgius ar patiekalus ruošti Šv. Kalėdoms galite jau dabar. Štai čia - Kalėdinis sūrio tortas su karšto vyno želė.
Pagaminsite per: | 300 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Sausainius sutrupinti iki miltų konsistencijos ir sumaišyti su sviestu bei prieskoniais. Viską suberti į 20 cm. skermens apvalią formelę ir suformuoti torto pagrindą. Dėti į šaldytuvą 15-20 min.
2. Citrinos ir apelsino žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis. Sumaišyti kartu su vandeniu, įmaišyti želatiną ir palikti brinkti 7-10 min. išbrinkusią želatiną pašildyti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol granulės ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
3. Kreminį sūrį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tada supilti grietinėlę ir išplakti iki standaus kremo. Plona srovele ir pastoviai plakant į kremą supilti ir želatiną.
4. Paruoštą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
5. Per tą laiką pasiruošti karšto vyno želė – į puodą supilti karštą vyną ir pašildyti (neužvirinti!!!), suberti želė miltelius ir maišyti, kol granulės ištirps ir taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
6. Ant sustingusio sūrio sluoksnio supilti atvėsintą karšto vyno želė. Grąžinti atgal į šaldytuvą 2-3 val., kol želė sustings.
2. Citrinos ir apelsino žieveles nutarkuoti ir išspausti sultis. Sumaišyti kartu su vandeniu, įmaišyti želatiną ir palikti brinkti 7-10 min. išbrinkusią želatiną pašildyti garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol granulės ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
3. Kreminį sūrį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaus cukraus kruopelių. Tada supilti grietinėlę ir išplakti iki standaus kremo. Plona srovele ir pastoviai plakant į kremą supilti ir želatiną.
4. Paruoštą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti ir dėti atgal į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
5. Per tą laiką pasiruošti karšto vyno želė – į puodą supilti karštą vyną ir pašildyti (neužvirinti!!!), suberti želė miltelius ir maišyti, kol granulės ištirps ir taps vientisa. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
6. Ant sustingusio sūrio sluoksnio supilti atvėsintą karšto vyno želė. Grąžinti atgal į šaldytuvą 2-3 val., kol želė sustings.
Ingredientai
* Pagrindui
* 200 g sausainių (naudojame “Selga“)
* 80 g tirpinto sviesto
* 1 a.š. meduolių prieskonių mišinio (nebūtina)
* Sūrio masei:
* 500 g kreminio sūrio (Mascarpone, Ricotta, “Philadelphia“ ar kreminė varškė)
* 400 ml. plakamosios grietinėlės (35-36% rieb.)
* 170 g cukraus
* 1 a.š. vanilinio cukraus
* 3-4 a.š. želatinos
* 50 ml vandens
* 1 apelsino
* 1/2 citrinos
* Karšto vyno želė:
* 1 pak. spanguolių ar vyšnių skonio želė;
* 300 ml. karšto vyno.
* 200 g sausainių (naudojame “Selga“)
* 80 g tirpinto sviesto
* 1 a.š. meduolių prieskonių mišinio (nebūtina)
* Sūrio masei:
* 500 g kreminio sūrio (Mascarpone, Ricotta, “Philadelphia“ ar kreminė varškė)
* 400 ml. plakamosios grietinėlės (35-36% rieb.)
* 170 g cukraus
* 1 a.š. vanilinio cukraus
* 3-4 a.š. želatinos
* 50 ml vandens
* 1 apelsino
* 1/2 citrinos
* Karšto vyno želė:
* 1 pak. spanguolių ar vyšnių skonio želė;
* 300 ml. karšto vyno.
Siųsti atsiliepimą