Karamelinis bananų pyragas

Šį nuostabų bananų pyragą labai lengva paruošti. Bananus šiam pyragui geriau imti prinokusius. Kepimo indas turėtų būti sandarus, kadangi išsiskyrusios bananų sultys ir sviestas gali išbėgti ant orkaitės dugno.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Išplakite kiaušinį, cukrų, augalinį aliejų ir grietinę kartu. Plakite plaktuvu iki vientisos masės.

2. Suberkite išsijotus miltus su kepimo soda ir kepimo milteliais, minkykite tešlą.

3. Bananus perpjaukite pusiau. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Į formą įdėkite sviestą ir orkaitėje jį išlydykite. Tolygiai supilkite rudąjį cukrų

4. Įdėkite bananus su perpjauta puse žemyn. Minutę palaikykite ant viryklės ugnies, tam kad cukrus karamelizuotųsi.

5. Supilkite tešlą ant viršaus ir išlyginkite.

6. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 30-35 minutes. Patikrinkite ar pyragas iškepęs - dantų krapštuku. Išimkite pyragą iš orkaitės ir išimkite iš formos. Patiekite pyragą dar šiltą su ledais.
Ingredientai
* Kiaušinis 1 vnt
* Cukraus 150 g
* Aliejus 80 ml
* Grietine 120 g
* Kepimo miltelių 1 a. šaukštelis
* Sodos 1/4 a. šaukštelio
* Miltų 250 g
* Bananai 4 vnt
* Sviestas 30 g
* Rudojo cukraus 2 v. šaukštai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button