Karštas šokoladas
Karštas šokoladas - tai nuolatinis žiemos ir rudens laikotarpio palydovas. Kas gali būti geriau nei karšto šokolado puodelis rankose, kai už lango lyja ir pučia žvarbūs vėjai.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Migdolus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite orkaitėje.
2. Supilkite pieną į puodą, įdėkite keturias cinamono lazdeles (galima ir mažiau - pagal skonį), pusiau perpjautą vanilės ankšties gabaliuką ir paskrudintus migdolus.
3. Pieno neužvirinkite, o tik pašildykite. Tada uždenkite puodą dangčiu ir palikite apie 15min.
4. Pabuvusį pieną perkoškite per sietelį ir vėl supilkite į puodą, sudėkite sulaužytą šokoladą ir ant nedidelės ugnies, maišant, šildykite kol šokoladas ištirps.
5. Gero apetito!
2. Supilkite pieną į puodą, įdėkite keturias cinamono lazdeles (galima ir mažiau - pagal skonį), pusiau perpjautą vanilės ankšties gabaliuką ir paskrudintus migdolus.
3. Pieno neužvirinkite, o tik pašildykite. Tada uždenkite puodą dangčiu ir palikite apie 15min.
4. Pabuvusį pieną perkoškite per sietelį ir vėl supilkite į puodą, sudėkite sulaužytą šokoladą ir ant nedidelės ugnies, maišant, šildykite kol šokoladas ištirps.
5. Gero apetito!
Ingredientai
250 ml. pieno.
4 vnt. cinamono lazdelių,
1 gabaliuko (maždaug 1cm ilgumo) vanilės ankšties,
1 v.š. smulkintų skrudintų migdolų,
60 g juodojo šokolado.
4 vnt. cinamono lazdelių,
1 gabaliuko (maždaug 1cm ilgumo) vanilės ankšties,
1 v.š. smulkintų skrudintų migdolų,
60 g juodojo šokolado.
Siųsti atsiliepimą