Keksas su apelsinais
Šis keksas yra labai ypatingas! Puikūs pyragaičiai savaitgalio pusryčiams! Jei norite - į tešlą įpilkite cukruotų vaisių.
Pagaminsite per: | 70 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2. Plakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos, tvirtos putos.
3. Atskirai suplakite apelsiną, plakite su mikseriu. Įpilkite alyvuogių aliejų ir pieną.
4. Sumaišykite kiaušinių masę su apelsinų mase.
5. Įmaišykite riešutus, išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite.
6. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir dėkite į orkaitę, kuri turi būti įkaitinta iki 180С. Kepkite 40-50 minučių.
7. Po 40 minučių patikrinkite keksiuką, pradurdami jį mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku.
8. Pateikite šiltą!
2. Plakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos, tvirtos putos.
3. Atskirai suplakite apelsiną, plakite su mikseriu. Įpilkite alyvuogių aliejų ir pieną.
4. Sumaišykite kiaušinių masę su apelsinų mase.
5. Įmaišykite riešutus, išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite.
6. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir dėkite į orkaitę, kuri turi būti įkaitinta iki 180С. Kepkite 40-50 minučių.
7. Po 40 minučių patikrinkite keksiuką, pradurdami jį mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku.
8. Pateikite šiltą!
Ingredientai
1 apelsinas (380 g)
150 ml gero alyvuogių aliejaus
150 ml pieno (3,5% riebumo)
150 g migdolų
300 g miltų
300 g cukraus
5 kiaušiniai
10 g kepimo miltelių
150 ml gero alyvuogių aliejaus
150 ml pieno (3,5% riebumo)
150 g migdolų
300 g miltų
300 g cukraus
5 kiaušiniai
10 g kepimo miltelių
Siųsti atsiliepimą