Kekso receptas su žemės riešutų sviestu

Puikaus skonio keksas su žemės riešutų sviestu. Į tešlą galite pridėti susmulkintų skrudintų žemės riešutų ir (arba) šokolado, jei norite paįvairinti skonį.

Pagaminsite per:55 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Į dubenį sudėkite šiuos ingredientus: cukrų, kiaušinius, grietinę, žemės riešutų sviestą ir aliejų. Plakite iki vientisos masės.

2. Įkratykite druskos ir miltų, išsijotų su kepimo milteliais, minkykite tešlą.

3. Paimkite keksų kepimo formą ir ištepkite sviestu. Supilkite kekso masę į formą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 45 minutes. Patikrinti ar jau iškepęs galite degtuku įsmeigiant jį į keksą, jei ištrauksite degtuką sausą, reiškia, kad keksas jau iškepė.

4. Keksą išimkite iš formos, atvėsinkite ir patiekite.
Ingredientai
* Aliejaus 120 ml
* Kiaušinių 3 vnt
* Cukraus 180 g
* Žemės riešutų sviestas 150 g
* Grietinės 100 g
* Miltų 250 g
* Kepimo miltelių 1 a. šaukštelis
* Sodos 1/4 a. šaukštelio
* Druskos 1/4 a. šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button