Kiaulienos nugarinė orkaitėje su garstyčiomis

Gan paprastas, skanus ir greitas receptas - kiaulienos nugarinė orkaitėje su medumi ir garstyčiomis. Puikus patiekalas pietums arba savaitgaliui!
Pagaminsite per: | 50 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite servetėle, įtrinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį pusvalandžiui.
2. Inde sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.
3. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.
4. Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (temperatūra turėtų būti apie 160 laipsnių), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 80 laipsnių. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite 5-7 minutes.
5. Skanaus.
2. Inde sumaišykite medų, smulkintą česnaką, garstyčias ir aliejų.
3. Stipriai įkaitinkite keptuvę ir iš visų pusių trumpai apkepkite nugarinės gabalą.
4. Nugarinę dėkite į kepimo indą, užpilkite medaus-garstyčių padažu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (temperatūra turėtų būti apie 160 laipsnių), kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 80 laipsnių. Kai iškeps ištraukite, pridenkite folija ir palikite 5-7 minutes.
5. Skanaus.
Ingredientai
1,2 kg kiaulienos nugarinės gabalo
1 v. šaukšto medaus
1 v. šaukšto garstyčių
5 skiltelių česnako
3 šaukštų aliejaus
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 v. šaukšto medaus
1 v. šaukšto garstyčių
5 skiltelių česnako
3 šaukštų aliejaus
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Siųsti atsiliepimą