Ieškote natūralaus būdo dažyti kiaušinius Velykoms? Pamirškite dirbtinius dažus iš parduotuvės! Užsukite į prekybos centro maisto skyrių ir susiraskite svogūnų lukštus (jie dažniausiai būna supakuoti į maišelius). Svogūnų lukštai yra viskas, ko jums reikia, kad kiaušiniai nusidažytų ryškiomis ir jaukiomis Velykų spalvomis.
Ieškote natūralaus būdo dažyti kiaušinius Velykoms? Pamirškite dirbtinius dažus iš parduotuvės! Užsukite į prekybos centro maisto skyrių ir susiraskite svogūnų lukštus (jie dažniausiai būna supakuoti į maišelius). Svogūnų lukštai yra viskas, ko jums reikia, kad kiaušiniai nusidažytų ryškiomis ir jaukiomis Velykų spalvomis.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Velykos |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Svogūnų lukštus suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Palikite 30 minučių pastovėti.
2. Į puodą įpilkite acto. Maišykite turinį šaukštu, kad visi lukštai paskęstų skystyje. Mišinį užvirkite ant didelės ugnies.
3. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite uždengę bent 30 minučių.
4. Nukoškite skystį per sietą ir atvėsinkite. Kiaušinių lukštų spalva bus tolygesnė. Skystis turi būti šiltas, apie 70 ° C.
5. Į šaukštą įdėkite po vieną kiaušinį ir švelniai panardinkite į skystį. Jis turėtų visiškai uždengti visus kiaušinius. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
6. Palikite kiaušinius puode mažiausiai 1 valandai. Kuo ilgiau jie bus pamerkti, tuo jie bus tamsesni.
7. Su tuo pačiu šaukštu išimkite kiaušinius ir padėkite ant grotelių.
8. Kai kiaušiniai bus atvėsę ir sausi, sutepkite juos aliejumi.
9. Nudažytus kiaušinius laikykite šaldytuve, bet ne ilgiau kaip 1 savaitę, jei planuojate juos valgyti.
2. Į puodą įpilkite acto. Maišykite turinį šaukštu, kad visi lukštai paskęstų skystyje. Mišinį užvirkite ant didelės ugnies.
3. Sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite uždengę bent 30 minučių.
4. Nukoškite skystį per sietą ir atvėsinkite. Kiaušinių lukštų spalva bus tolygesnė. Skystis turi būti šiltas, apie 70 ° C.
5. Į šaukštą įdėkite po vieną kiaušinį ir švelniai panardinkite į skystį. Jis turėtų visiškai uždengti visus kiaušinius. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
6. Palikite kiaušinius puode mažiausiai 1 valandai. Kuo ilgiau jie bus pamerkti, tuo jie bus tamsesni.
7. Su tuo pačiu šaukštu išimkite kiaušinius ir padėkite ant grotelių.
8. Kai kiaušiniai bus atvėsę ir sausi, sutepkite juos aliejumi.
9. Nudažytus kiaušinius laikykite šaldytuve, bet ne ilgiau kaip 1 savaitę, jei planuojate juos valgyti.
Ingredientai
* Kiaušiniai (12 vnt) (kietai išvirtų - virti reikia nuo 8 iki 10 minučių)
* Svogūnų lukštai
* Actas (3 valg. šaukštai)
* Aliejaus
* 1 litro vandens
* 3 litrų puodas
* Sietas
* Medinis šaukštas
* Grotelės arba lėkštė
* Popierinis rankšluostis arba minkštas audinys
* Svogūnų lukštai
* Actas (3 valg. šaukštai)
* Aliejaus
* 1 litro vandens
* 3 litrų puodas
* Sietas
* Medinis šaukštas
* Grotelės arba lėkštė
* Popierinis rankšluostis arba minkštas audinys
Siųsti atsiliepimą