Kjotsupa – tradicinė islandiška sriuba
Tradicinė labai skani islandiška sriuba - KJOTSUPA su ėriena. Paruošite vos per 90 minučių.
Pagaminsite per: | 90 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Ėriuką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apie 60 minučių virkite puose su vandeniu.
2. Nulupkite svogūnus, ropes, nuskuskite morkas bei bulves ir, supjaustę daržoves kubeliais, suberkite į puodą su mėsa. Sudėkite čiobrelius ir virkite apie 15 minučių.
3. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir taip pat suberkite į puodą. Sriubą pagardinkite druska, pipirais, pavirkite dar 10 minučių.
2. Nulupkite svogūnus, ropes, nuskuskite morkas bei bulves ir, supjaustę daržoves kubeliais, suberkite į puodą su mėsa. Sudėkite čiobrelius ir virkite apie 15 minučių.
3. Kopūstą supjaustykite juostelėmis ir taip pat suberkite į puodą. Sriubą pagardinkite druska, pipirais, pavirkite dar 10 minučių.
Ingredientai
1 kg ėriuko
5-6 čiobrelio šakelių
150 g svogūnų
250 g morkų
250 ropių
350 g bulvių
200 g kopūstų
1,5 l vandens
1a. š. druskos
1/2 a. š. juodųjų pipirų
5-6 čiobrelio šakelių
150 g svogūnų
250 g morkų
250 ropių
350 g bulvių
200 g kopūstų
1,5 l vandens
1a. š. druskos
1/2 a. š. juodųjų pipirų
Siųsti atsiliepimą