Paryžius garsėja savo kepiniais, ypač rytinė kava su kruasanu. Tačiau nebūtina keliauti į Prancūziją, kad galėtumėte mėgautis puriu, traškiu kepiniu.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Prancūzų |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pomidorus susmulkinkite su maišytuvu iki vientisos masės ir sukratykite į keptuvę. Įdėkite prieskonių ir druskos pagal skonį. Troškinkite apie 5 minutes, kol pomidorai sutirštės ir nukelkite nuo ugnies.
2. Tešlą iškočiokite ir padalinkite į vienodus trikampius.
3. Kiekvieną tešlos gabalėlį patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpio ir sūrio griežinėlius, suvyniokite į vyniotinį, formuodami kruasanus.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite kruasanus.
5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Orkaitė turi būti nustatyta kepti iš viršaus ir apačios, bei įjungtas vėjelis.
6. Iškepusius kruasanus išimame iš orkaitės ir patiekiame dar šiltus.
2. Tešlą iškočiokite ir padalinkite į vienodus trikampius.
3. Kiekvieną tešlos gabalėlį patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpio ir sūrio griežinėlius, suvyniokite į vyniotinį, formuodami kruasanus.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite kruasanus.
5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Orkaitė turi būti nustatyta kepti iš viršaus ir apačios, bei įjungtas vėjelis.
6. Iškepusius kruasanus išimame iš orkaitės ir patiekiame dar šiltus.
Ingredientai
* 250 g sluoksniuotos mielinės tešlos
* 150 g pomidorų savo sultyse
* 1 šaukštelis Provanso žolelės
* 0,5 šaukštelio džiovinto česnako
* 0,5 šaukštelio džiovinto svogūno
* 1 valg. š. alyvuogių aliejus
* Kumpio (jūsų mėgstamo)
* Kietojo sūrio griežinėlis
* Druska pagal skonį
* 150 g pomidorų savo sultyse
* 1 šaukštelis Provanso žolelės
* 0,5 šaukštelio džiovinto česnako
* 0,5 šaukštelio džiovinto svogūno
* 1 valg. š. alyvuogių aliejus
* Kumpio (jūsų mėgstamo)
* Kietojo sūrio griežinėlis
* Druska pagal skonį
Siųsti atsiliepimą