Labai skanių bandelių su dešrelėmis receptas

Bandelė su dešrele. Kad gautųsi ypatingai skanios bandelės - nepagailėkite nusipirkti skanių dešrelių! Tai puikus priedas prie dubenėlio sriubos. Šios bandelės puikiai tiks prie rytinės kavos puodelio!

Pagaminsite per:180 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Tešlos paruošimas. Mieles išauginkite šiltame piene (apie 42 laipsnius), sudėkite cukrų, išmaišykite ir leiskite pastovėti, kol pasirodys kepurėlė, apie 10–15 minučių.

2. Į didelį dubenį išsijokite miltus su druska. Supilkite pieno-mielių mišinį ir tirpintą sviestą (jis neturi būti karštas, nes kitaip mielės gali mirti), minkykite lygią, nelipnią tešlą. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų, tačiau tešla negali būti per kieta.

3. Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą, kad iškiltų. (1 valandai)

4. Per tą laiką tešlos tūris turėtų padidėti nuo pusantro iki dviejų kartų. Tešlą padalinkite į 12 dalių, susukite rutuliukus.

5. Kiekvieną rutulį susukite į apskritimą, centre padėkite dešrelę.

6. Ant dešros apvyniojame viršutinę ir apatinę juostelių poras. Tada juos pakaitomis sudedame ant dešrelės. (Turi gautis pynė su tarpeliais).

7. Dedame dešreles ant kepimo skardos ir paliekame pakilti - tai užtruks 30–40 minučių.

8. Tada bandeles sutepkite kiaušinių tryniu ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite iki švelnios ir auksinės rudos spalvos, apie 20–25 minutes.

9. Patiekite dar šiltas. Skanaus.
Ingredientai
Mažų pieniškų dešrelių 12 vnt
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 v. šaukštas
Pieno 230 ml
Sviesto 50 g
Druskos 1/4 šaukštelio
Miltų 330 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button