Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lengviausias naminės duonos receptas iš 4 ingredientų

Naminė duona yra nepaprastai kvapni, traški ir skani, tačiau dažniausiai ją kepti reikia ilgai. Bet pagal šį paprastą receptą, duoną pagaminsite vos per kelias valandas. Jums reikia tik keturių ingredientų.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Iš miltų
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimo būdas:Kepimas
Paruošimas
1. Mieles praskieskite šiltu vandeniu, įberkite druskos ir išsijotų miltų. Išmaišykite ir uždenkite dubenį maistine plėvele. Palikite ant virtuvės stalo 12 valandų.

2. Pabarstykite stalą miltais ir išklokite tešlą. Susukite į ritinį ir užspauskite kraštus. Tešla lips prie rankų – štai kokia ji ir turi būti. Keletą kartų apverskite, užspauskite kraštus. Būsimos duonos paviršius turėtų išsitempti kaip burbulas.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros – kepimo skarda turi būti karšta. Ant orkaitės dugno padėkite papildomą indą, į kurį supilkite stiklinę verdančio vandens – taip susidarys traški plutelė.

4. Paimkite kepimo popierių ir padėkite ant jo tešlą. Ant jo padarykite vieną ar kelis pjūvius iš viršaus ir nusiųskite į kepimo skardą orkaitėje.

5. Kepkite pusvalandį, o tada išimkite iš orkaitės. Palikite duoną 7 minutes atvėsti. Skanaus!
Ingredientai
* 500 g kvietinių miltų;
* 1/4 arbatinio šaukštelio sausų mielių;
* 340 ml kambario temperatūros vandens;
* 8 g druskos.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *