Meksikietiškas karštas šokoladas su prieskoniais

Nors už lango ir nesimato sniego pusnų ar gausybės baltų snaigių, vis tik paragaukite šio karšto šokolado gėrimo, kuris suteiks jums šilumos, jaukumo bei įžiebs aistros kibirkštėlę.

Pagaminsite per:15 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Į puodą sudėkite kakavą ir maltus prieskonius. Supilkite pieną palaipsniui, nuolat maišant. Įdėkite cinamono. Gautą masę užvirkite ant vidutinės ugnies. Virkite 1-2 minutes ir išjunkite. Išimkite cinamoną.

2. Įpilkite tarkuoto šokolado, sumaišykite iki vientisos masės. Jei norite - įdėkite cukraus.

3. Supilkite gėrimą į puodelius, papuoškite plakta grietinėle (nebūtina) ir pabarstykite tarkuotu šokoladu.
Ingredientai
* kokybiški kakavos milteliai: 2 šaukštai
* cinamono lazdelė: 1 vnt
* žiupsnelis malto muskato riešuto
* žiupsnelis maltų čili arba kajeno pipirų
* pienas: 500 ml
* juodasis šokoladas: 20 gramų
* cukrus: pagal skonį
* plakta grietinėlė: pagal skonį (galima ir nedėti)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button