Paprastas ir greitas patiekalas Helovino šventei. Humusą galite valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Moliūgą supjaustome kubeliais, suberiame į kepimo skardą ir apšlakstome aliejumi.
2. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros ir pašauname moliūgus. Kepame tol kol suminkštės.
3. Iškepusius moliūgus sudedame į trintuvą ir sutriname, ten pat įspaudžiame česnaką, įpilame citrinos sultis, sezamų pastą, suberiame pipirus bei druską.
4. Viską sumalame iki vientisos masės. Humusą sudedame į lėkštutę, šaukštu padarome vageles ir įpilame šiek tiek aliejaus.
5. Papuošiame smulkintomis petražolėmis, sezamų sėklomis, pipirais.
6. Skanaus!
2. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros ir pašauname moliūgus. Kepame tol kol suminkštės.
3. Iškepusius moliūgus sudedame į trintuvą ir sutriname, ten pat įspaudžiame česnaką, įpilame citrinos sultis, sezamų pastą, suberiame pipirus bei druską.
4. Viską sumalame iki vientisos masės. Humusą sudedame į lėkštutę, šaukštu padarome vageles ir įpilame šiek tiek aliejaus.
5. Papuošiame smulkintomis petražolėmis, sezamų sėklomis, pipirais.
6. Skanaus!
Ingredientai
* 0,5 kg moliūgo
* 2 valgomas šaukštas citrinos sulčių
* 1-2 skiltelių česnko
* 5 valgomas šaukštas Tahini pastos
* Alyvuogių aliejaus
* Druskos, juodųjų ir kajeno pipirų pagal skonį
* Sezamų sėklų
* Petražolių
* 2 valgomas šaukštas citrinos sulčių
* 1-2 skiltelių česnko
* 5 valgomas šaukštas Tahini pastos
* Alyvuogių aliejaus
* Druskos, juodųjų ir kajeno pipirų pagal skonį
* Sezamų sėklų
* Petražolių
Siųsti atsiliepimą