Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Moliūgų ir varškės pyragas

Šis varškės pyragas su moliūgu pravers tiems, kurie ne itin mėgsta sudėtingus desertus, bet mėgsta saldžią kavą ar arbatą. Ryški pyrago spalva, aromatas ir subtili tekstūra patiks kiekvienam.

Pagaminsite per:120 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Moliūgų tyrė turi būti gana tiršta ir ne vandeninga. Kalbant apie sūrio pasirinkimą - jis neturėtų būti labai sausas. Grietinėlę galima pakeisti grietine.

2. Norėdami paruošti šį pyragą, dubenyje sumaišykite visus ingredientus. Palikite masę pusvalandį pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų, o tada viską atsargiai išplakite trintuvu į vienalytę masę.

3. Įdėkite cinamono, taip pat galite pridėti citrusinių vaisių žievelės (citrinos, apelsino ar greipfruto), pagal skonį.

4. Į kepimo indą įdėkite kepimo popierių, patepkite jį trupučiu sviesto ir pabarstykite džiūvėsėliais.

5. Supilkite mišinį, išlyginkite paviršių ir siųskite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40 minučių. Kad pyragas nesutrūkinėtų, ant orkaitės dugno galite padėti indą su vandeniu.

6. Pyragą patiekite dar šiltą.
Ingredientai
* 350 gramų varškės sūrio;
* 90 gramų cukraus;
* 35 gramai manų kruopų;
* 300 gramų moliūgų tyrės;
* 70 gramų riebios 30 proc. grietinėlės;
* 2 kiaušiniai;
* 100 gramų razinų.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *