Pomidorų pastos ar kečiupo parduotuvėje pirkti nebereikės, kai pasigaminsite šia naminę pomidorų pastą. Pasta paruošta iš natūralių ingredientų, joje nėra konservantų. Ji gali būti naudojama ruošiant įvairius patiekalus. Skonis labai subtilus ir aromatingas.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Kategorija: | Padažai |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
2. Pomidorus sudėkite į didelį puodą storu dugnu ir pradėkite virti ant silpnos ugnies. Palaukite, kol jie užvirs.
3. Svogūną ir česnaką sumalkite smulkintuvu iki vientisos masės. Viską sudėkite į pomidorus. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį, kol masė taps tiršta. Nepamirškite išmaišyti.
4. Kai tik mišinys sutirštės, leiskite atvėsti. Tada pertrinkite per sietelį.
5. Sudėkite mišinį atgal į puodą, suberkite prieskonius ir padėkite ant ugnies. Pomidorų pasta turi virti ant silpnos ugnies.
6. Baigiant virti įpilti acto ir išjungti ugnį.
7. Supilkite pastą į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
8. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
2. Pomidorus sudėkite į didelį puodą storu dugnu ir pradėkite virti ant silpnos ugnies. Palaukite, kol jie užvirs.
3. Svogūną ir česnaką sumalkite smulkintuvu iki vientisos masės. Viską sudėkite į pomidorus. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį, kol masė taps tiršta. Nepamirškite išmaišyti.
4. Kai tik mišinys sutirštės, leiskite atvėsti. Tada pertrinkite per sietelį.
5. Sudėkite mišinį atgal į puodą, suberkite prieskonius ir padėkite ant ugnies. Pomidorų pasta turi virti ant silpnos ugnies.
6. Baigiant virti įpilti acto ir išjungti ugnį.
7. Supilkite pastą į sterilius stiklainius ir uždarykite dangteliais.
8. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Ingredientai
* Pomidorai - 6,5 kg.;
* Svogūnai - 3 vnt.;
* Česnakai - 3 skiltelės;
* Stalo druska - 1,5 šaukštai;
* Cukrus - 2 šaukštai;
* Stalo actas - 1 arbatinis šaukštelis.
* Svogūnai - 3 vnt.;
* Česnakai - 3 skiltelės;
* Stalo druska - 1,5 šaukštai;
* Cukrus - 2 šaukštai;
* Stalo actas - 1 arbatinis šaukštelis.
Siųsti atsiliepimą