Home made chips. Naminių bulvių traškučių receptas. Tobulas pasirinkimas savaitgaliui.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Bulves nuplauname, supjaustome plonyčiais griežinėliais, suberiame juos į šaltą pasūdytą vandenį bei užkaičiame. Vos tik vanduo ims virti, nusunkiame bulves.
2. Sukratome į didelį dubenį. Dar šiltas gausiai apšlakstome aliejumi. Atsargiai rankomis pavartome, kad jų paviršius pasidengtų aliejumi.
3. Užberiame ant bulvių pipirų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, džiovinto čiobrelio. Galime pagardinti aitriosios paprikos milteliais. Po to dar kartą viską pavartome rankomis.
4. Suberiame bulves bei paskleidžiame plonu sluoksniu ant skardos (galime patiesti kepimo popieriaus).
5. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba iki bulvės ims gražiai rusvėti, griežinėlių kraštai pradės darytis traškūs.
2. Sukratome į didelį dubenį. Dar šiltas gausiai apšlakstome aliejumi. Atsargiai rankomis pavartome, kad jų paviršius pasidengtų aliejumi.
3. Užberiame ant bulvių pipirų, druskos, mėgstamų prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, džiovinto čiobrelio. Galime pagardinti aitriosios paprikos milteliais. Po to dar kartą viską pavartome rankomis.
4. Suberiame bulves bei paskleidžiame plonu sluoksniu ant skardos (galime patiesti kepimo popieriaus).
5. Galiausiai kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba iki bulvės ims gražiai rusvėti, griežinėlių kraštai pradės darytis traškūs.
Ingredientai
* 1 kilogramas bulvių
* alyvuogių aliejus
* druska
* pipirai
* prieskoninės žolelės
* sūris
* pesto padažas
* česnakas
* alyvuogių aliejus
* druska
* pipirai
* prieskoninės žolelės
* sūris
* pesto padažas
* česnakas
Siųsti atsiliepimą