Naminiai skanūs KIBINAI

Kibinas – karaimų nacionalinis patiekalas, kuris gaminamas Lietuvoje, Lenkijoje. Populiarus ir skanus patiekalas.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Mėsą supjaustykite smulkiai lyg spirgučiams, svogūnus taip pat, suberkite prieskonius, gerai sumaigykite įdarą. Palikite mėsai suminkštėti, kol pasiruošime tešlą.

2. Kiaušinius išsukite su grietine ir tarkuotu margarinu, suberkite prieskonius ir miltus.

3. Tešla turi gautis lyg gerai išminkytas plastelinas, labai maloni ir nelimpanti prie rankų.

4. Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite ploną lakštą, išspauskite vienodus apskritimus, dėkite pakankamai daug įdaro. Užspauskite kraštelį, susukite kaselę, dėkite į kepimo skardą.

5. Kiaušinį lengvai išplakite, aptepkite kibinus ir pabarstykite sėklomis.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180C 25 min.
Ingredientai
* Įdarui:
* 800 gr. Mėsos (kiaulienos sprandinės)
* 300 gr. svogūnų
* druskos
* pipirų
* Tešlai:
* 4 kiaušiniai
* 300 gr. Margarino Vilnius kepiniams 80%
* 300 gr. Grietinės
* 600 gr. Miltų (+100 gr. Tešlos minkymui ir formavimui)
* Druskos
* Pipirų
* Aptepimui:
* 1 kiaušinis
* Sėklų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: