Šį kartą nustebinkite šeimą švelniu obuolių pyragu. Parinkome patikrintą receptą.
Pagaminsite per: | 70 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Giliame dubenyje sumuškite kiaušinius ir plakite juos mikseriu kartu su druska, kol susidarys puri, lengva masė. Tada suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir toliau plakite apie 3 minutes.
2. Supilkite pieną, pusę per sietelį persijotų miltų ir kepimo miltelius, šluotele išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite likusius miltus ir vėl išmaišykite.
3. Obuolius nuplauname po tekančiu vandeniu, nulupame. Tris obuolius sutarkuokite, kitus supjaustykite skiltelėmis. Sutarkuotus obuolius sumaišykite su tešla silikonine mentele.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
5. Tešlą su obuoliais išklojame formoje - kad neliktų tuštumų. Pyragą siunčiame kepti orkaitėje apie 1 val. Tada išimame ir paliekame formoje, kad šiek tiek atvėstų.
6. Išimkite iš formos ir prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Prancūzišką pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite su arbata ar kakava.
2. Supilkite pieną, pusę per sietelį persijotų miltų ir kepimo miltelius, šluotele išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite likusius miltus ir vėl išmaišykite.
3. Obuolius nuplauname po tekančiu vandeniu, nulupame. Tris obuolius sutarkuokite, kitus supjaustykite skiltelėmis. Sutarkuotus obuolius sumaišykite su tešla silikonine mentele.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
5. Tešlą su obuoliais išklojame formoje - kad neliktų tuštumų. Pyragą siunčiame kepti orkaitėje apie 1 val. Tada išimame ir paliekame formoje, kad šiek tiek atvėstų.
6. Išimkite iš formos ir prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Prancūzišką pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite su arbata ar kakava.
Ingredientai
* kiaušiniai (2 vnt.),
* druska (0,25 šaukštelio),
* cukrus (50 g),
* vanilinis cukrus (10 g),
* pienas (100 ml),
* miltai (80 g),
* kepimo milteliai (7 g),
* nulupti obuoliai (900 g).
* druska (0,25 šaukštelio),
* cukrus (50 g),
* vanilinis cukrus (10 g),
* pienas (100 ml),
* miltai (80 g),
* kepimo milteliai (7 g),
* nulupti obuoliai (900 g).
Siųsti atsiliepimą