Nepaprasto skonio obuolių pyragas su jūsų mėgstamais riešutais! Riešutai šiam pyragui suteikia dar subtilesnį skonį ir kvapą.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 12 |
Paruošimas
1. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. Suberkite miltus, įpilkite pieną, cinamoną ir kepimo miltelius.
2. Įmaišykite kiaušinių baltymus ir supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo skardą.
3. Obuolius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir išspauskite sultis. Sumaišykite juos su stambiai susmulkintais riešutais ir sluoksniuokite tešlą.
4. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ° C apie 15 minučių. Tuo tarpu kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir grietinėle. Po 15 minučių pyragą išimkite iš orkaitės, užpilkite pagamintu mišiniu, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 ° C ir kepkite dar 15 - 20 minučių.
5. Pyragą patiekite kartu su ledais.
2. Įmaišykite kiaušinių baltymus ir supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo skardą.
3. Obuolius sutarkuokite ant rupios trintuvės ir išspauskite sultis. Sumaišykite juos su stambiai susmulkintais riešutais ir sluoksniuokite tešlą.
4. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ° C apie 15 minučių. Tuo tarpu kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir grietinėle. Po 15 minučių pyragą išimkite iš orkaitės, užpilkite pagamintu mišiniu, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 ° C ir kepkite dar 15 - 20 minučių.
5. Pyragą patiekite kartu su ledais.
Ingredientai
* Pagrindui:
* 250 g rupių miltų
* 80 g cukraus
* 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
* 3 kiaušinių
* 200 ml pieno
* 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
* 1 a. šaukštelio malto cinamono
* Įdarui:
* 400 g obuolių
* 100 g riešutų
* 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
* 100 ml grietinėlės
* 1 kiaušinio
* 80 g cukraus
* 250 g rupių miltų
* 80 g cukraus
* 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
* 3 kiaušinių
* 200 ml pieno
* 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
* 1 a. šaukštelio malto cinamono
* Įdarui:
* 400 g obuolių
* 100 g riešutų
* 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
* 100 ml grietinėlės
* 1 kiaušinio
* 80 g cukraus
Siųsti atsiliepimą