Orkaitėje kepta vištiena skirta kebabams

Taip iškeptą mėsą galima naudoti ne vien kebabams, bet puikiai tiks ir į salotas ar sumuštiniams.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Į dubenį sudėkite visus išvardintus ingredientus, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, dėkite vištienos kumpelius, gerai išmasažuokite ir palikite marinuotis per naktį. Druskos iš pradžių įdėkite labai minimaliai, o pasūdykite prieš kepdami, nes kitu atveju druska ištrauks drėgmę iš vištienos ir ji bus sausa.

2. Sekančią dieną imkite tortinę formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.

3. Perpjaukite citrinas per pusę, 3 dalis sudėkite į kepimo formą ir įsmeikite aštriu galu į viršų po vieną medinį iešmelį.

4. Svogūną supjaustykite stambiais žiedais.

5. Ant iešmelių maukite vištieną, po to svogūną, vėl vištieną, vėl svogūną ir taip kartokite, kol viską baigsite. Būtinai pažiūrėkite VIDEO, kaip tai padaryti.

6. Galiausiai ant viršaus užmaukite pusę apelsino ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Ingredientai
800 g vištienos kumpelių mėsos
2 citrinų
1 didelio svogūno
0,5 apelsino
1 v.š. maltos kalendros
1 v.š. maltos kumino
1 v.š. džiovinto rozmarino
1 v.š. rūkytos raudonosios paprikos
3 skiltelių susmulkinto česnako
šlakelio aliejaus
druskos
3 medinių ilgų iešmelių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button