Kijevo kotletas – patiekalas, žinomas visame pasaulyje. Pasigaminti šį skanėstą namuose nėra sunku.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Kiekvieno gabalėlio centre padarykite pjūvį, kad susidarytumėte kišenę.
3. Sumaišykite smulkiai supjaustytą česnaką, citrinos sultis, druską, pipirus, sviestą (jis turi būti šiek tiek minkštas) ir druską. Gerai išmaišykite ir įdėkite šį mišinį į vištienos krūtinėlės kišenę.
4. Atskirai lėkštėse paruoškite miltus ir džiūvėsėlius, dubenyje įmuškite kiaušinį. Kotletus apvoliokite miltuose, po to kiekvieną pamirkykite išplaktame kiaušinyje, tada apvoliokite dar džiūvėsėliuose, kad kotletai visiškai pasidengtų.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite iš visų pusių iki šviesiai rudos spalvos.
6. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18-20 minučių.
7. Patiekite su daržovėmis ar ryžiais.
2. Kiekvieno gabalėlio centre padarykite pjūvį, kad susidarytumėte kišenę.
3. Sumaišykite smulkiai supjaustytą česnaką, citrinos sultis, druską, pipirus, sviestą (jis turi būti šiek tiek minkštas) ir druską. Gerai išmaišykite ir įdėkite šį mišinį į vištienos krūtinėlės kišenę.
4. Atskirai lėkštėse paruoškite miltus ir džiūvėsėlius, dubenyje įmuškite kiaušinį. Kotletus apvoliokite miltuose, po to kiekvieną pamirkykite išplaktame kiaušinyje, tada apvoliokite dar džiūvėsėliuose, kad kotletai visiškai pasidengtų.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite iš visų pusių iki šviesiai rudos spalvos.
6. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18-20 minučių.
7. Patiekite su daržovėmis ar ryžiais.
Ingredientai
* Vištienos krūtinėlės be odos - 6 vnt.
* Česnakai - 3 skiltelės
* Vienos citrinos sultys
* Druskos ir pipirų
* Sviestas - 230 g
* Miltai - 2 šaukštai
* Kiaušinis - 1 vnt
* Duonos trupiniai - 10-12 v. š.
* Aliejus
* Česnakai - 3 skiltelės
* Vienos citrinos sultys
* Druskos ir pipirų
* Sviestas - 230 g
* Miltai - 2 šaukštai
* Kiaušinis - 1 vnt
* Duonos trupiniai - 10-12 v. š.
* Aliejus
Siųsti atsiliepimą