Kas gali būti skaniau už trapius ir kvapnius sausainius, kuriuose slepiasi šokolado gabalėliai? Net patyrusiems gurmanams sunku atsakyti į šį klausimą. Todėl siūlome pasigaminti šį paprastą, bet labai skanų desertą.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite mikseriu, kad gautumėte minkštą kreminę masę.
2. Tada suberkite miltus, kuriuos prieš tai reikia sumaišyti su kepimo milteliais, taip pat kondensuotą pieną, šokolado lašelius ir vanilę.
3. Išminkykite tešlą ir padalinkite į graikinio riešuto dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutulį ir šiek tiek išlyginkite.
4. Padėkite ruošinius ant kepimo skardos, palikdami 5 cm atstumą tarp jų.
5. Sausainius reikia kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje elektrinėje orkaitėje 20-25 minutes.
2. Tada suberkite miltus, kuriuos prieš tai reikia sumaišyti su kepimo milteliais, taip pat kondensuotą pieną, šokolado lašelius ir vanilę.
3. Išminkykite tešlą ir padalinkite į graikinio riešuto dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į rutulį ir šiek tiek išlyginkite.
4. Padėkite ruošinius ant kepimo skardos, palikdami 5 cm atstumą tarp jų.
5. Sausainius reikia kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje elektrinėje orkaitėje 20-25 minutes.
Ingredientai
* 100 g sviesto (produktas turi būti kokybiškas);
* 100 g cukraus;
* 150 g miltų;
* 1 valgomasis šaukštas kondensuoto pieno;
* 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
* 100 g karščiui atsparaus šokolado lašų;
* žiupsnelis vanilino.
* 100 g cukraus;
* 150 g miltų;
* 1 valgomasis šaukštas kondensuoto pieno;
* 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
* 100 g karščiui atsparaus šokolado lašų;
* žiupsnelis vanilino.
Siųsti atsiliepimą