Šie lietiniai blynai labai skanūs su saldžiais ir pikantiškais įdarais arba tiesiog sutepkite juos tirpintu sviestu ir valgykite užsigerdami šaltu pienu.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Porcijos: | 28 |
Paruošimas
1. Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Įmaišykite kiaušinius.
2. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, vėl sumaišykite.
3. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę sutepkite aliejumi. Su sriubos samčiu įpilkite tešlos į keptuvę ir tolygiai vartant keptuvę paskirstykite tešlą, kad pilnai pasidengtų keptuvėje. Kepkite maždaug minutę arba kol švelniai paskrus apačia.
5. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės kol švelniai paskrus. Išimkite iš keptuvės. Tai pakartokite su likusia tešla.
2. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, vėl sumaišykite.
3. Supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę sutepkite aliejumi. Su sriubos samčiu įpilkite tešlos į keptuvę ir tolygiai vartant keptuvę paskirstykite tešlą, kad pilnai pasidengtų keptuvėje. Kepkite maždaug minutę arba kol švelniai paskrus apačia.
5. Apverskite ir kepkite iš kitos pusės kol švelniai paskrus. Išimkite iš keptuvės. Tai pakartokite su likusia tešla.
Ingredientai
* Miltų 200 g
* Cukraus 15 g
* Druska 1/4 a. šaukštelio
* Kiaušinių 6 vnt
* Sviesto 80 g
* Pieno 600 ml
* Cukraus 15 g
* Druska 1/4 a. šaukštelio
* Kiaušinių 6 vnt
* Sviesto 80 g
* Pieno 600 ml
Siųsti atsiliepimą