Tikrai paprastas lietinių blynų receptas. Šiuos blynus gali kepti net vaikai.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų.
2. Dalį pieno pašildykite, pasūdykite ir gerai sumaišykite su išplaktais kiaušiniais ir cukrumi.
3. Į gautą mišinį pamažu suberkite miltus, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų.
4. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sumaišykite.
5. Supilkite likusį pieną ir išplakite. Tešla turi būti vidutiniškai skysta.
6. Įkaitinkite keptuvę.
7. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
2. Dalį pieno pašildykite, pasūdykite ir gerai sumaišykite su išplaktais kiaušiniais ir cukrumi.
3. Į gautą mišinį pamažu suberkite miltus, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų.
4. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sumaišykite.
5. Supilkite likusį pieną ir išplakite. Tešla turi būti vidutiniškai skysta.
6. Įkaitinkite keptuvę.
7. Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Ingredientai
* Pienas 1 litras
* Kiaušiniai 4 vnt
* Miltai 500 g
* Aliejus 2 šaukštai
* Cukrus 1,5 g.
* Druska 0,5 šaukštelio
* Kiaušiniai 4 vnt
* Miltai 500 g
* Aliejus 2 šaukštai
* Cukrus 1,5 g.
* Druska 0,5 šaukštelio
Siųsti atsiliepimą