Pica su kumpiu ir kietuoju sūriu

Ypatingo skonio pica su rūkytu kumpiu ir kietuoju sūriu, kuri tikrai patiks tikram Lietuviui! Iškepusi pica bus su traškiu kraštu ir sultingu viduriu. Kietasis sūris tiesiog nuostabus.

Pagaminsite per:15 min.
Porcijos:1
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 250-270 laipsnių.

2. Iškočiokite tešlą, skersmuo turėtų būti 25-30 cm. Picos pado storis vos keli milimetrai. (Iškočioti plonai)

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir padėkite picos padą.

4. Susitarkuokite sūrį, susipjaustykite svogūną, česnaką ir kumpį mažais pailgais gabaliukais.

5. Į atskirą indelį įdėkite 3 v. šaukštus pomidorų pastos, įpilkite 1 v. šaukštą alyvuogių aliejaus, tada susmulkintą česnaką, įberkite visų aukščiau išvardintų prieskonių (pagal skonį). Išmaišykite. Jeigu pasta gaunasi tirštoka, įpilkite 1 ar 2 v. šaukštus vandens. Vėl išmaišykite.

6. Gauta skania mase ištepkite į skardą įdėtą picos padą, palikdami 1-2 cm kraštą neužteptą.

7. Sudėkite rūkytą kumpį, tada svogūnus, sūrį ir galiausiai per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.

8. Dėkite picą į orkaitę, kuri jau bus įkaitusi iki reikiamos temperatūros. Kepkite iki 8-10 minučių. Picos kraštai turi pagelsti, o sūris išsilydyti ir pradėti burbuliuoti.

9. Skanaus!
Ingredientai
* paruoštos picos tešlos (Receptą rasite čia: -> PICOS PADAS)
* 3 v. šaukštai g. pomidorų pastos (100 proc. pomidorai)
* 2 skiltelės česnako
* 150 g. kietojo sūrio
* 50 g. rūkyto kaimiško kumpio
* 1 vnt svogūno (raudonojo)
* 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
* kelių vyšninių pomidorų
* raudonėlių
* rozmarinas
* druska
* pipirai
* 2 v. šaukštų vandens
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: