Ypatingo skonio pica su rūkytu kumpiu ir kietuoju sūriu, kuri tikrai patiks tikram Lietuviui! Iškepusi pica bus su traškiu kraštu ir sultingu viduriu. Kietasis sūris tiesiog nuostabus.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 250-270 laipsnių.
2. Iškočiokite tešlą, skersmuo turėtų būti 25-30 cm. Picos pado storis vos keli milimetrai. (Iškočioti plonai)
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir padėkite picos padą.
4. Susitarkuokite sūrį, susipjaustykite svogūną, česnaką ir kumpį mažais pailgais gabaliukais.
5. Į atskirą indelį įdėkite 3 v. šaukštus pomidorų pastos, įpilkite 1 v. šaukštą alyvuogių aliejaus, tada susmulkintą česnaką, įberkite visų aukščiau išvardintų prieskonių (pagal skonį). Išmaišykite. Jeigu pasta gaunasi tirštoka, įpilkite 1 ar 2 v. šaukštus vandens. Vėl išmaišykite.
6. Gauta skania mase ištepkite į skardą įdėtą picos padą, palikdami 1-2 cm kraštą neužteptą.
7. Sudėkite rūkytą kumpį, tada svogūnus, sūrį ir galiausiai per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.
8. Dėkite picą į orkaitę, kuri jau bus įkaitusi iki reikiamos temperatūros. Kepkite iki 8-10 minučių. Picos kraštai turi pagelsti, o sūris išsilydyti ir pradėti burbuliuoti.
9. Skanaus!
2. Iškočiokite tešlą, skersmuo turėtų būti 25-30 cm. Picos pado storis vos keli milimetrai. (Iškočioti plonai)
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir padėkite picos padą.
4. Susitarkuokite sūrį, susipjaustykite svogūną, česnaką ir kumpį mažais pailgais gabaliukais.
5. Į atskirą indelį įdėkite 3 v. šaukštus pomidorų pastos, įpilkite 1 v. šaukštą alyvuogių aliejaus, tada susmulkintą česnaką, įberkite visų aukščiau išvardintų prieskonių (pagal skonį). Išmaišykite. Jeigu pasta gaunasi tirštoka, įpilkite 1 ar 2 v. šaukštus vandens. Vėl išmaišykite.
6. Gauta skania mase ištepkite į skardą įdėtą picos padą, palikdami 1-2 cm kraštą neužteptą.
7. Sudėkite rūkytą kumpį, tada svogūnus, sūrį ir galiausiai per pusę perpjautus vyšninius pomidorus.
8. Dėkite picą į orkaitę, kuri jau bus įkaitusi iki reikiamos temperatūros. Kepkite iki 8-10 minučių. Picos kraštai turi pagelsti, o sūris išsilydyti ir pradėti burbuliuoti.
9. Skanaus!
Ingredientai
* paruoštos picos tešlos (Receptą rasite čia: -> PICOS PADAS)
* 3 v. šaukštai g. pomidorų pastos (100 proc. pomidorai)
* 2 skiltelės česnako
* 150 g. kietojo sūrio
* 50 g. rūkyto kaimiško kumpio
* 1 vnt svogūno (raudonojo)
* 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
* kelių vyšninių pomidorų
* raudonėlių
* rozmarinas
* druska
* pipirai
* 2 v. šaukštų vandens
* 3 v. šaukštai g. pomidorų pastos (100 proc. pomidorai)
* 2 skiltelės česnako
* 150 g. kietojo sūrio
* 50 g. rūkyto kaimiško kumpio
* 1 vnt svogūno (raudonojo)
* 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
* kelių vyšninių pomidorų
* raudonėlių
* rozmarinas
* druska
* pipirai
* 2 v. šaukštų vandens
Siųsti atsiliepimą