Nesaldus, bet labai skanus pyragas su feta ir špinatais. Tai gali būti lengvas užkandis, kurį patogu neštis į darbą ar suvalgyti pusryčiams.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Atšildyti tešlą iki kambario temperatūros. Geriausia išimti iš šaltos vietos likus ~valandai iki gaminimo.
2. Nuplauti špinatus ir pakepti keletą minučių ant sviesto ar aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspauskite į juos česnako skilteles ir išmaišykite.
3. Į didesnį dubenį ar kombainą sudėti varškę ir/ar fetą, pjaustytus krapus, tarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušti kiaušinį bei pabaigoje sudėti kiek pravėsusius špinatus.
4. Viską sutrinti plaktuvu ar virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nebus toks sultingas.
5. LABAI svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstome miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiojame iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkit, jei tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys. Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiojam kitą tešlos lakštą.
6. Ant iškočiotos tešlos sudedame įdarą, paliekant apie centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dedame kitą tešlos lapą. Kraštelius apspaudžiame šakute ar pirštais.
7. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir pašauti į 180C orkaitę 30-40 min.
8. Skaniausia valgyti atvėsusį.
2. Nuplauti špinatus ir pakepti keletą minučių ant sviesto ar aliejaus, kol špinatais sukris. Špinatams vystant, išspauskite į juos česnako skilteles ir išmaišykite.
3. Į didesnį dubenį ar kombainą sudėti varškę ir/ar fetą, pjaustytus krapus, tarkuotą sūrį, muskatą, pipirus, įmušti kiaušinį bei pabaigoje sudėti kiek pravėsusius špinatus.
4. Viską sutrinti plaktuvu ar virtuviniu kombainu iki kreminės masės. Praleidus šį žingsnį, pyragas nebus toks sultingas.
5. LABAI svarbus žingsnis ir didžioji paslaptis: standartinę orkaitės skardą (arba didžiausią turimą) pabarstome miltais, per vidurį klojame tešlos lapą ir ją plonai iškočiojame iki tokio dydžio, kad pasidengtų per visą skardos plotą. Nepergyvenkit, jei tešla atrodys pernelyg plona, ar kur įplyš - kepant viskas susitvarkys. Tokiu pat principu, tik ant stalo, iškočiojam kitą tešlos lakštą.
6. Ant iškočiotos tešlos sudedame įdarą, paliekant apie centimetrą nuo kraštų ir ant viršaus dedame kitą tešlos lapą. Kraštelius apspaudžiame šakute ar pirštais.
7. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir pašauti į 180C orkaitę 30-40 min.
8. Skaniausia valgyti atvėsusį.
Ingredientai
* 1 pakelis bemielės sluoksniuotos arba sviestinės tešlos (geriau pirkti 2 lapus)
* Įdarui:
* 300g špinatų
* 2 česnako skiltelės
* 500g riebios varškės arba fetos (tobulam skoniui rekomenduoju maišyti per pusę)
* Ryšulėlis krapų
* ~50 g kietojo sūrio
* Malto muskato, druskos, pipirų
* 2 kiaušiniai (1 pyrago aptepimui)
* Įdarui:
* 300g špinatų
* 2 česnako skiltelės
* 500g riebios varškės arba fetos (tobulam skoniui rekomenduoju maišyti per pusę)
* Ryšulėlis krapų
* ~50 g kietojo sūrio
* Malto muskato, druskos, pipirų
* 2 kiaušiniai (1 pyrago aptepimui)
Siųsti atsiliepimą