Pasiruoškite žiemai puikios serbentų uogienės su bananais ir romu! Tobulo skonio!
Pagaminsite per: | 50 min. |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Serbentus perrenkame, nuplauname, nusausiname. Bananus supjaustome nedideliais kubeliais. Nutarkuojame citrinos žievelės geltoną dalį, šiek tiek išspaudžiame sulčių, likusią dalį nulupame ir smulkiai supjaustome.
2. Į puodą, kuriame virsime, sudedame uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilame cukrumi ir paliekame, kad pastovėtų kelias valandas arba per naktį.
3. Tuomet užkaičiame puodą, užverdame ir, sumažinę kaitrą, pamaišydami, verdame apie 30 minučių. Pabaigoje įpilame 2 šaukštus romo, paverdame dar 5 - 10 minučių. Karštą uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainėlius, užsukame steriliais dangteliais ir apvertę paliekame, kad pastovėtų kol atvės.
2. Į puodą, kuriame virsime, sudedame uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilame cukrumi ir paliekame, kad pastovėtų kelias valandas arba per naktį.
3. Tuomet užkaičiame puodą, užverdame ir, sumažinę kaitrą, pamaišydami, verdame apie 30 minučių. Pabaigoje įpilame 2 šaukštus romo, paverdame dar 5 - 10 minučių. Karštą uogienę išpilstome į iškaitintus stiklainėlius, užsukame steriliais dangteliais ir apvertę paliekame, kad pastovėtų kol atvės.
Ingredientai
* 500 g raudonųjų serbentų
* 500 g bananų
* 500 g cukraus
* 1 citrinos
* 2 v. š. romo
* 500 g bananų
* 500 g cukraus
* 1 citrinos
* 2 v. š. romo
Siųsti atsiliepimą