Ši sriuba sveika, skani ir soti. Be morkų, mūsų recepte taip pat yra salierų sulčių. Taip pat gerai tinka petražolių šaknys.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Kategorija: | Sriubos |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 6 |
Paruošimo būdas: | Virimas |
Paruošimas
1. Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą raudonąjį svogūną, česnaką (1-2 skilteles) ir šiek tiek imbiero. Kepkite, kol svogūnas taps šiek tiek skaidrus. Supilkite kubeliais pjaustytą moliūgą, morką ir salierų sultis. Viską apkepkite kartu nuolat maišydami, kad nesudegtų.
2. Apipilkite ingredientus vandeniu (kiekis priklauso nuo norimos virti sriubos konsistencijos). Virkite apie 15 minučių (moliūgas turi būti minkštas). Įpilkite druskos, pipirų, grietinės ir likusio šviežio smulkiai pjaustyto imbiero. Išmaišykite ir plakite trintuvu iki vientisos kreminės masės. Patiekite su skrebučiais. Gero apetito!
2. Apipilkite ingredientus vandeniu (kiekis priklauso nuo norimos virti sriubos konsistencijos). Virkite apie 15 minučių (moliūgas turi būti minkštas). Įpilkite druskos, pipirų, grietinės ir likusio šviežio smulkiai pjaustyto imbiero. Išmaišykite ir plakite trintuvu iki vientisos kreminės masės. Patiekite su skrebučiais. Gero apetito!
Ingredientai
* Morkos 6 vnt.
* Saliero šaknis 0,5 vnt.
* Moliūgas 100 g
* Raudonasis svogūnas 1 vnt.
* Česnakai 1 vnt.
* Vanduo 1 litras
* Grietinė 20% 100 g
* Saulėgrąžų aliejus 3 šaukštai
* Druska pagal skonį
* Malti juodieji pipirai pagal skonį
* Šviežia imbiero šaknis 1 vnt.
* Imbieras (sausas) 1 šaukštelis.
* Saliero šaknis 0,5 vnt.
* Moliūgas 100 g
* Raudonasis svogūnas 1 vnt.
* Česnakai 1 vnt.
* Vanduo 1 litras
* Grietinė 20% 100 g
* Saulėgrąžų aliejus 3 šaukštai
* Druska pagal skonį
* Malti juodieji pipirai pagal skonį
* Šviežia imbiero šaknis 1 vnt.
* Imbieras (sausas) 1 šaukštelis.
Siųsti atsiliepimą