Norite prisiminti vaikystę? Galbūt prisimenate močiutės bulvių kukulius su pienu? TAIP - Tai tie patys bulvių kukuliai! Gražių prisiminimų!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Virtas bulves sugrūsti grūstuvu.
2. Žalias bulves sutarkuoti ir išspausti skystį.
3. Dubenyje sumaišyti virtas ir tarkuotas bulves, įdėti krakmolo (1 v. šaukštą), pagardinti druska.
4. Iš paruoštos masės suformuoti nedidelius kukulius.
5. Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėti krakmolo (1 v. šaukštas, krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens) ir sudėti kukulius.
6. Kukuliams iškilus į paviršių, pavirti dar 7 - 10 min.
7. Kukulius išgrėbti kiaura-samčiu, įdėti sviesto, užbalinti pienu.
2. Žalias bulves sutarkuoti ir išspausti skystį.
3. Dubenyje sumaišyti virtas ir tarkuotas bulves, įdėti krakmolo (1 v. šaukštą), pagardinti druska.
4. Iš paruoštos masės suformuoti nedidelius kukulius.
5. Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėti krakmolo (1 v. šaukštas, krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens) ir sudėti kukulius.
6. Kukuliams iškilus į paviršių, pavirti dar 7 - 10 min.
7. Kukulius išgrėbti kiaura-samčiu, įdėti sviesto, užbalinti pienu.
Ingredientai
* 3 vnt virtų bulvių
* 4 vnt žalių bulvių
* 2 v. šaukštas krakmolo
* žiupsnio druskos
* pieno
* sviesto
* 4 vnt žalių bulvių
* 2 v. šaukštas krakmolo
* žiupsnio druskos
* pieno
* sviesto
Siųsti atsiliepimą
Eleonora
2022-02-26 13:09
Skanūs prisiminimai iš tolimos vaikystės. Man jau 77 m., kukulių skonį vis dar prisimenu