Obuolių sūris, tai desertas, kurį geriausia gaminti su Antaniniais (ananasiniais) obuoliais: sena ypatinga veislė, saldi ir kartu rūgšti, turinti daug pektinų ir kvapni. Obuolių sūrį lengva pagaminti!
Pagaminsite per: | 288 min. |
Kategorija: | Desertai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Obuoliai nuplaunami, nulupami, pašalinamos sėklalizdžiai ir pažeistos dalys.
2. Suberkite cukrų ir virkite obuolius ant silpnos ugnies apie 48 valandas, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens.
3. Suminkštėję obuoliai suplakami mikseriu ir toliau verdami. Baigiant virti įberkite prieskonių (imbiero, gvazdikėlių ir cinamono). Be to, įdedama šiek tiek virtų tarkuotų apelsinų žievelių.
4. Paruoštas obuolių mišinys įdedamas į keletą marlių (arba medžiaginių maišelių) sluoksnius ir 24 valandas laikomas po svoriu. Vėliau išsklaidykite, kad išdžiūtų, ir palikite pastovėti 30-45 dienas. Iki Kalėdų laikykite vėsioje vietoje, suvyniotus į kepimo popierių.
2. Suberkite cukrų ir virkite obuolius ant silpnos ugnies apie 48 valandas, kad išsiskirtų kuo daugiau vandens.
3. Suminkštėję obuoliai suplakami mikseriu ir toliau verdami. Baigiant virti įberkite prieskonių (imbiero, gvazdikėlių ir cinamono). Be to, įdedama šiek tiek virtų tarkuotų apelsinų žievelių.
4. Paruoštas obuolių mišinys įdedamas į keletą marlių (arba medžiaginių maišelių) sluoksnius ir 24 valandas laikomas po svoriu. Vėliau išsklaidykite, kad išdžiūtų, ir palikite pastovėti 30-45 dienas. Iki Kalėdų laikykite vėsioje vietoje, suvyniotus į kepimo popierių.
Ingredientai
* Obuoliai 5kg
* Cukrus 1kg
* Imbieras
* Gvazdikėliai
* Cinamonas
* Apelsino žievelė
* Cukrus 1kg
* Imbieras
* Gvazdikėliai
* Cinamonas
* Apelsino žievelė
Siųsti atsiliepimą