Skanusis plombyro tortas

Puikaus skonio tortas, primenantis plombyrinius ledus. Šio torto nereikia kepti orkaitėje! Paprastai bei lengvai pagaminamas!

Pagaminsite per:50 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Į dubenį dėkite 250 g miltų, 70 g cukraus ir 150 g sviesto.

2. Sviestą sutarkuokite, tam jis turi būti kietas (15 min dėkite į šaldiklį). Pertrinkite sutarkuotą sviestą kartu su miltais ir cukrumi kol gausis trupiniai.

3. Į sausą įkaitintą keptuvę dėkite smėlio trupinius ir kepkite iki gelsvos spalvos.

4. Ruošiame kremą labai skaniam tortui. Į puodą įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, pakelį vanilinio cukraus ir krakmolą. Kruopščiai maišykite kad nebūtų gumulėlių. Dabar sudėkite grietinę (500 g). Dar kartą kruopščiai išmaišykite.

5. Kremą dėkite ant ugnies ir visą laiką aktyviai maišykite kol sutirštės. Į tirštą karštą kremą dėkite 40-50 g sviesto, gerai išmaišykite.

6. Lėkštės dugną pabarstykite smėliniais trupiniais (sluoksnis turi būti plonas). Toliau dėkite karštą kremą. Ir tokiu būdu surenkame tortą sluoksniais trupiniai-kremas, trupiniai-kremas ir t.t.. Paskutinis turi būti plombyro kremo sluoksnis, o viršų galima pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba per naktį.

7. Skanaus!
Ingredientai
* Smėliniams trupiniams:
* Cukraus 70 g
* Miltų 250 g
* Sviesto 130-150 g
* Kremui:
* Grietinės 500 g
* Kiaušinių 2 vnt
* Krakmolo (bulvių arba kukurūzų) 2 valgomi šaukštai
* Sviesto 50 g
* Vanilinio cukraus 1 pakelis
* Cukraus 150 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: