Šokoladinis keksas su slyvomis

Tai tikra šokoladinė palaima savaitgaliui, gimtadieniui ar kokiai šventei! Pasakiško skonio šokoladinis keksas su slyvomis.
Pagaminsite per: | 75 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius.
2. Ištirpinkite sviestą su sirupu bei 50 g šokolado. Likusį šokoladą susmulkinkite.
3. Į miltų mišinį supilkite lengvai suplaktus kiaušinius su cukrumi, ištirpintą sviestą bei šokoladu. Viską lengvai sumaišykite.
4. Suberkite smulkintą šokoladą ir tešlą supilkite į keksui skirtą pailgą formą.
5. Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis ir įdėkite į tešlą (nebijokite paspausti).
6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai iškeps, palikite ataušti formoje, o po to išimkite.
2. Ištirpinkite sviestą su sirupu bei 50 g šokolado. Likusį šokoladą susmulkinkite.
3. Į miltų mišinį supilkite lengvai suplaktus kiaušinius su cukrumi, ištirpintą sviestą bei šokoladu. Viską lengvai sumaišykite.
4. Suberkite smulkintą šokoladą ir tešlą supilkite į keksui skirtą pailgą formą.
5. Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis ir įdėkite į tešlą (nebijokite paspausti).
6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai iškeps, palikite ataušti formoje, o po to išimkite.
Ingredientai
150 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
25 g tamsios kakavos
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
130 g cukraus
Žiupsnelis druskos
180 g juodojo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušinių
4–5 slyvų
2 šaukštelių kepimo miltelių
25 g tamsios kakavos
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
130 g cukraus
Žiupsnelis druskos
180 g juodojo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušinių
4–5 slyvų
Siųsti atsiliepimą